Izbola majku pa zarila nož u sebe

M. FILIPOVIĆ

nedelja, 26. 06. 2016. u 22:45

Избола мајку па зарила нож у себе

Smilja Rađnović, Zgrada u kojoj žive majka i ćerka, Foto: V. DANČIĆ

Stravičan zločin u banjalučkom naselju Starčevica. Bivša jugoslovenska reprezentativka Smilja Rađenović i njena majka Zorka su van životne opanosti

STRAVIČAN porodični zločin šokirao je stanare zgrade u ulici Sime Miljuša u naselju Starčevica - poznata banjalučka košarkašica Smilja Rađenović (49) nožem je izbola svoju majku Zorku (75), a zatim pokušala da izvrši samoubistvo.

Nakon što je izbola majku, Smilja je zatim šest puta ubola sebe u vrat i grudni koš. Ubodi nisu bili fatalni ni po majku ni po kćerku.

Prema nezvaničnim informacijama, celu dramu, koja se odigrala u petak, sprečio je Smiljin brat koji živi zajedno sa njima. On je pozvao službu hitne pomoći i povređene žene su odmah prebačene na lečenje u Univerzitetski klinički centar Banjaluka.

Stanari zgrade u kojoj živi porodica Rađenović bili su u šoku. Nisu mogli da veruju šta se zaista desilo. Tvrde da je reč o mirnoj porodici koja nikada nije davala naznake da bi se ovakav zločin mogao dogoditi. - Vratio sam se s posla. Ugledao sam kako komšinice unose u kola Hitne pomoći. U stubištu sam video krv. Smilja je bila divna žena. Ne mogu da verujem - ispričao nam je komšija nesrećnih žena.

Komšije kažu da su Smilja i Zorka bile kulturne i dobre komšije. - Nikada nisam prošla ni kraj Smilje ni njenog brata da se ne zaustave i da me ljubazno ne pozdrave. Nikada nismo čuli galamu ili svađu iz njihovog stana - rekla je jedna od komšinica. Kaže da je Zorka teško obolela pre nekoliko godina i da se tada kod nje doselila Smilja.

- Smilja je pomagala majci. Vodila je ispod ruke. Kupovala joj lekove i hranu. Nikad se nisu svađale - kaže naša sagovornica. Smilja i Zorka primljene su u hiruršku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka u petak oko 15.30 časova. Prema rečima glavnog dežurnog lekara na Hirurgiji Dragana Tomića, pacijentkinja Z. R. je zadobila lakše povrede leve dojke. U petak je bila zbrinuta u hirurškoj ambulanti, ali je istog dana puštena na kućno lečenje.

- Pacijentkinja S. R. je zadobila lakše povrede vrata i leve dojke, bila je zbrinuta u prijemnoj hirurškoj ambulanti, te je premeštena u Kliniku za psihijatriju - kazao je u nedelju Tomić.

SA JEDINSTVOM PRVAK EVROPE

SMILjA Rađenović jedna je od najpoznatijih banjalučkih košarkašica, u karijeri je osvojila brojne titule. Dugo se bavila košarkom, a najveći uspeh joj je kada je 1989. godine sa ekipom Jedinstva iz Tuzle osvojila titulu prvaka Evrope.