Zvornik: Sve iznenadile pojačane kontrole na mostu

V. M.

21. 10. 2015. u 13:12

Зворник: Све изненадиле појачане контроле на мосту
Zabrana prelaska nekih građana preko Mosta kralja Aleksandra na Drini izazvala brojne nedoumice. Granična policija BiH tvrdi da je reč o dogovoru sa Srbijom zbog izbegličke krize i sprečavanja prekograničnog kriminala

LjUBOVIJA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da nije upoznat sa činjenicom da preko Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića na Drini, koji povezuje Republiku Srpsku i Srbiju, ne mogu da prelaze građani koji nisu nastanjeni u Malom Zvorniku i Zvorniku.

Na pitanje "Novosti", kako komentariše odluku vlasti BiH po kojoj od 9. oktobra preko gvozdenog mosta na Drini, mogu da prelaze peške samo stanovnici malozvorničkog i zvorničkog kraja a ne i drugi, premijer Vučić je rekao da nije za to znao, da će to proveriti i da je siguran da nikakav problem nije na strani Srbije.

Portparol Granične policije BiH Sanela Dujković ranije je pojasnila da su rukovodioci Granične policije Zvornik i nadležnih graničnih policija Srbije razmatrali primenu Sporazuma između BiH i Srbije o pograničnom saobraćaju iz 2007. godine i usaglasili da se pojačane granične kontrole primenjuju u skladu sa izbegličkom krizom u regionu, ali i radi sprečavanja prekograničnog kriminala na graničnom prelazu za pogranični saobraćaj Zvornik - Mali Zvornik.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović ranije je rekao da zatvaranje mosta za sve koji ne žive u pograničnom području opština Zvornik i Mali Zvornik izaziva probleme i revolt ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Svi znaju

06.12.2015. 12:52

Sada se svi prave ''ludi'', da ne znaju o zatvaranju mosta za pješake osim za građane Opština Zvornik-BiH i Mali Zvornik R.Srbija. Ovo je bruka i sramota svih predstavnika vlasti Srba, jer iz Bratunca, Milića, Vlasenice,Šekovića, Osmaka i ostalih dijelova Republike Srpske, to je sramno, ponižavajuće da ne možemo preći u ''majku Srbiju''.Predsedniče Vučiću, nazovi Dodika, da suspenduje ovu muslimansku odluku oni je i sprovode.Zabraniće nam sve, pored Bosića, Pandurevićke i ostalih.