Bošnjaci doneli pobedu

A. M.

12. 12. 2014. u 10:51

Бошњаци донели победу
Ponovljenom tvrdnjom da je Mladen Ivanić na funkciju predsedavajućeg Predsedništva BiH došao zahvaljujući glasovima Bošnjaka, SNDS je reagovao saopštenjem

BANjALUKA - Ponovljenom tvrdnjom da je Mladen Ivanić na funkciju predsedavajućeg Predsedništva BiH došao zahvaljujući glasovima Bošnjaka u izbornom inženjeringu skrojenom u kuhinji bošnjačkih političkih partija i jednog dela međunarodne zajednice, Savez nezavisnih socijaldemokrata reagovao je na intervju koje su objavile „Novosti“ u sredu 10. decembra.

- Na izborima za člana Predsedništva BiH, Ivanić je osvojio dirigovanu pobedu i bio u prednosti za 35.000 dogovorenih bošnjačkih glasova još dok glasanje nije ni počelo, a na kraju je ispred Željke Cvijanović imao prednost od 6.932 glasa. Bez dogovorenih bošnjačkih glasova Ivanić bi doživeo ubedljiv poraz - ističu u SNSD.

Osvrćući se na tvrdnje Ivanića da je na izborima dobio „daleko više glasova nego Dodik“, u SNSD smatraju da je to neuporedivo zato što Milorad Dodik i Ivanić nisu bili na istoj izbornoj listi.

- Ivanić je bio na listi za člana Predsedništva BiH i za njega su u RS mogli svi da glasaju, dok je Milorad Dodik bio kandidat za predsednika Republike Srpske, gde je osvojio 303.496 glasova i, za razliku od Ivanića, bez bošnjačkih i hrvatskih glasova koji su išli kandidatima za potpredsednike RS, navode u SNSD.

Što se tiče saradnje Milorada Dodika i Mladena Ivanića nje neće biti, ističu u SNSD, ukoliko Mladen Ivanić, poput Mladena Bosića, nastavi ulogu promotera bošnjačke politike, a na štetu Srpske.

- Ako se Ivanić toga, ipak, odrekne, saradnje će biti onoliko koliko to bude potrebno u interesu Republike Srpske - istakli su u reagovanju SNSD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

UciteljButen

13.12.2014. 21:09

Na poslednjim izborima, na podrucju opstine Zvornik, Dodikov SNSD je na jedvite jade pobedio glasovima Bosnjaka. Na nivou BiH, Dodik je za partnera odabrao Covicev HDZ. Po SNSD logici, Dodik jedini koji sme da saradjuje sa druga dva naroda u BiH a da zbog toga ne bude proglasen izdajnikom ili zaverenikom.

Referendum

15.12.2014. 11:17

Миле губи па се љути. После силаска са власти иде затвор, јер га Вучић јури због криминала у Србији. Него реци ,Миле где су паре од продаје телекома Српске? Где су паре од кредита Развојне банке Српске што си дао својој деци? Зашто си слао Србе у НАТО мисије у Ирак и Афганистан у оквиру Армије БиХ? Зашто си потписао разграничење и одцепљење Дистрикта БиХ Брчко? Зашто не расписујеш референдум који обећаваш вец 10 година?