Prnjavor: Dečak ukrao, pa obesio psa!

N. ĐURIĆ

07. 05. 2014. u 20:52

Jedanaestogodišnjak iz Prnjavora priznao zastrašujuće nedelo. Pred psihologom, učiteljicom i direktorom škole slegao ramenima na pitanja zašto je usmrtio štene

PRNJAVOR - Jedanaestogodišnji K. S., učenik petog razreda osnovne škole u Prnjavoru, nakon što je ukrao i potom se sa njim poigrao, obesio je komšijinog psa o konopac u potkrovlju napuštene kuće! O tome su obavešteni i alarmirani policija, Centar za socijalni rad, Društvo za zaštitu životinja, kao i odgovorni u školi.

Šokirani LJubo Mitrović (65), vlasnik zlosrećnog tromesečnog psića, potvrdio je „Novostima“ da je dečak priznao šta je uradio.

- Zgroženi smo načinom na koji je život okončao naš nedužni Rio. Pogotovo da je tu morbidnu egzekuciju režiralo i izvelo dete - ne skriva svoje ogorčenje LJubo Mitrović, čiji unuci Nemanja i Miloš još žive u uverenju i nadi da će im se odnekud pojaviti njihov ljubimac, pošto se niko od ukućana nije usudio da im sopšti strašnu istinu. - On je bez imalo kajanja, psihologu, pedagogu, učiteljici i direktoru škole priznao da je obesio našeg Rija. Branio se sleganjem ramena.

Jezivi prizor na tavanu napuštene kuće u Ulici Živojina Preradovića bez broja, nadomak magistralnog puta Banjaluka - Prnjavor, šokantno je delovao čak i na policajce. Beživotno telo psića, sa konopcem oko vrata, vezanog za gredu potkrovlja, podsećalo je na scene iz horora.

UPOZORENJE TRAŽIMO da se slučaj detaljno i adekvatno istraži. Očito je da su u njemu zakazali roditelji, ali i socijalna i vaspitno-obrazovna ustanova. Na potezu je celokupno društvo da pokuša dečaka vratiti na pravi put. Jer, poznato je da su najveće masovne ubice, silovatelji i kriminalci, prethodno počinjali i trenirali se mučenjem i ubijanjem životinja - upozorava za „Novosti“ Bogdana Mijić, iz Društva za zaštitu životinja NOA Banjaluka.

Kako se ispostavilo, K. S. je, iskoristivši odsustvo domaćina, psića ukrao iz dvorišne zgrade. Pritisnut dokazima, pošto je uočen iz komšiluka, dečak je vlasnika odveo do mesta zločina. Policija je napravila uviđaj i predmet prosledila Centru za socijalni rad. U ovoj ustanovi će pokušati da nađu rešenje, s obzirom da je reč o mlađem maloletniku, protiv kojeg po zakonu RS nije moguće podnošenje krivične prijave.

Severin Mitrović (38), sin LJube, a otac dečaka Nemanje i Miloša, kaže da je, u njihovom razgovoru, majka K. S. slegala ramenima, nemoćna da bilo šta popravi u sinovljevom ponašanju. Saznajemo da je K. S. dete razvedenih roditelja.


VEŠAO I MAČIĆE

PSIĆ Rio bio je miljenik ne samo dece u ulicama Jovana Dučića i Živojina Preradovića. Međutim, sada su se među stanare ovog prnjavorskog kvarta uselili ne samo tuga već i - strah! Na površinu isplivavaju detalji ranijeg asocijalnog ponašanja K. S. Ne samo na ulici, već i u školi.

- Jednom prilikom o vrbu je obesio komšijinih pet mačića! Osim za životinje, zabrinuti smo i za našu decu - ističu uznemireni i ogorčeni stanari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Glas razuma

08.05.2014. 02:41

@dragan - Kao prvo jesi li ti Dragan ili Dragana? A sledeće,radi se o dijetetu koje je otac napustio,a majka zapustila preudavši se za kriminalca i psihopatu.Odrastajući u takvoj sredini,njegov mentalni sklop i odgoj mu nisu mogli pružiti bolje,i stoga bolje i nije sada postao. Nadam se samo da će ljudi iz centra za socijalni rad moći nešto da urade,i da usmjere ovog dječaka ka pravom putu. A ti Dragane ili Dragana,tu ne bi mogla i ne možeš ništa , možeš samo da hejtuješ po netu i lupaš gluposti.

iskren

08.05.2014. 08:01

@dragan - a kako to, ociju ti? Da ga ne bi pretukla? Sve mi se cini da je problem veci i da treba ciniti upravo suprotno.

Djeljana

08.05.2014. 07:50

Da nije ljubomora motiv? Ne znam šta mi je gore, način na koji je ubijen pas ili to što je dete to uradilo. Tuga jedna.

TwoHeadEagle

08.05.2014. 07:59

Problem je pre svega u njegovim roditeljima,najverovatnije ocu da je kako treba bilo bi mu i dete kako treba.

pecaros

08.05.2014. 09:45

Opasni su I ovi sto im se svidjaju zlodela, ubistva I sl. Interesantno je koliko dusevnih bolesnika zivi slobodno neispoljavjuci svoju bolest sve dok okidac ne popusti, strasno.

vladimir

08.05.2014. 09:57

U uredjenoj zemlji to se resava lako. Osoba se proceni opasnom po drustvo i smesta u ustanovu zatvorenog tipa.

OIIIO jeep

08.05.2014. 20:58

sin je 'ratnog veterana',jednog od cuvara 'keraterma',sta bi se drugo od njega ocekivalo,kao sto rece neko od komentatora 'buduci hladnokrvin ubica'