NEVREME HARALO SRBIJOM: Bujice u Gornjem Milanovcu, kiša lila unutar fabričke hale u Smederevskoj Palanci (VIDEO)

Novosti online

petak, 03. 07. 2020. u 19:30

НЕВРЕМЕ ХАРАЛО СРБИЈОМ: Бујице у Горњем Милановцу, киша лила унутар фабричке хале у Смедеревској Паланци (ВИДЕО)
Olujno nevreme, praćeno provalom oblaka, grmljavinom, jakim vetrom i gradom pogodilo je danas veći deo Srbije
Olujno nevreme, praćeno provalom oblaka, grmljavinom, jakim vetrom i gradom pogodilo je danas veći deo Srbije.

Jak pljusak praćen grmljavinom i gradom iznenadio je danas popodne stanovnike Bora. Najpre se čula grmljavina da bi u razmaku od pola sata krenula jaka kiša praćena gradom koja je trajala 15-ak minuta. Trenutno nema padavina, ali i dalje grmi.

Grad je padao i u Topoli, dok su obilne padavine izazvala bujice na vodotokovima u Gornjem Milanovcu.

Kako se navodi na sajtu RHZM, oblačnost koja na području Mačvanskog, Kolubarskog i Zlatiborskog okruga uslovljava intenzivne pljuskove i lokalnu pojavu grada premeštaće se ka Moravičkom i Šumadijskom okrugu.

Jaki pljuskovi sa grmljavinom i gradom pogodili su Smederevsku Palanku, opštinu Loznica kao i srednji Banat.

Na snimku objavljenom na Fejsbuku vidi se kako kiša lije unutar fabričke hale u Smederevskoj Palanci. Krov je toliko prokišnjavao da se unutra napravila poplava, a radnici su mogli samo da čekaju da se voda povuče.

Meteorolozi nestabilno vreme najavljuju i u narednim danima. Do utorka će biti promenljivo oblačno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, a ponegde su moguće i nepogode sa velikom količinom padavina i gradom.

Od srede pretežno sunčano. Temperatura oko prosečnihvrednosti, najviša od 25 do 30 stepeni.


NEVREME POGODILO I KOSOVSKU MITROVICU

Nevreme praćeno kišom i jakim vetrom zahvatilo je danas nešto pre 15 sati područje Kosovske Mitrovice. Skoro polučasovno nevreme praćeno jakom kišom, prouzrokovalo je štetu na pojedinim objektima. Za sada nema zvanične potvrde da li ima veće štete kao i da li je ista prijavljena.

Jaka kiša praćena gradom na Severu Kosova, saobraćaj na putu Kosovska Mitrovica – Leposavić odvija se otežano zbog jake kiše praćene povremenim gradom

I u ovim trenucima, ponovo pada jaka kiša ovog puta praćena grmljavinom u Kosovskoj Mitrovici i okolini, a zbog jake kiše saobraćaj se otežano odvija na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Leposavić.

Takođe, na mitrovičkom šetalištu jak vetar srušio je cisternu sa sredstvom za dezinfekciju koja je tu ponovo postavljena pre nekoliko dana.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije