U Sremskoj Mitrovici 13 stepeni, očekuju se PLjUSKOVI SA GRMLjAVINOM, u Zrenjaninu padao i GRAD, kod Kruševca kiša obustavila saobraćaj (FOTO/VIDEO)

Tanjug

petak, 29. 05. 2020. u 17:14

У Сремској Митровици 13 степени, очекују се ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ, у Зрењанину падао и ГРАД, код Крушевца киша обуставила саобраћај (ФОТО/ВИДЕО)

Grad u Zrenjaninu

Velike količine jake kiše i krupnog grada pale su i u opštini Žitište, u naselju Srpski Itebej
TOPAO dan, a potom nagli nailazak sivih oblaka scenario je koji će se ponoviti i danas.

Dok se nevreme u prestonici priprema, u nekim delovima Srbije, naročito Vojvodini, ono je već uveliko stiglo.

Kako je navedeno u najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) ovog poslepodneva očekuje nas nestabilno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji će u naredna dva sata biti intenzivniji na severu i u centralnim krajevima Srbije.

U Vojvodini je već došlo do naglog pada temperature te je u Sremskoj Mitrovici trenutno 13 stepeni, a očekuju se pljuskovi sa grmljavinom.

U Novom Sadu i Zrenjaninu temperatura se spustila do 14. podeoka.

Dok su u ostalim vojvođanskim gradovima povremeni pljuskovi, a mogućnost za jaču kišu najavljena je oko 16.00 sati, u Zrenjaninu je padao i grad.

Velike količine jake kiše i krupnog grada pale su i u opštini Žitište, u naselju Srpski Itebej.

Hladan talas stigao je i u Sjenicu, gde temperatura iznosi 12 stepeni, kao i u Vranje i Kuršumliju, gde je za nijansu toplije, sa temperaturom od 15 stepeni.

Prema poslednjim prognozama u ovim mestima još nema padavina.

Hladnije je i u planinskim predelima.

Na Zlatiboru temperatura iznosi 12, na Crnom vrhu 11, a apsolutni rekorder je Kopaonik, gde je u 15.10 zabeležena temperatura od samo četiri stepena.


NEVREME NADOMAK KRUŠEVCA, KIŠA OBUSTAVILA SAOBRAĆAJ

Obilne padavina u Mesnoj zajednici Veliki Kupci, nadomak Kruševca, poplavile su jedno, ugrozile više domaćinstava i izazvale probleme na kanalskoj mreži i putnoj infrastrukturi.

Velika količina padavina je dovela i do prekida saobraćaja na regionalnom putu koji vodi ka jezeru Ćelije, javlja RTS.


U kratkom vremenskom periodu palo je više od 10 litara kiše po kvadratnom metru.

Brzom intervencijom putara, vatrogasnih ekipa, komunalne i saobraćajne policije kanali su pročišćeni, a putni pravac od Velikih Kupaca ka Brusu i Blacu osposobljen za saobraćaj, uz upozorenje vozačima da voze oprezno zbog nanosa zemlje po putu.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije