OD utorka uveče, kada je izvučena prva ovogodišnja loto sedmica, vredna 2.250.000 evra, nagađanja o dobitniku glavna su tema u Kučevu, jer je dobitna kombinacija uplaćena baš u ovom homoljskom gradiću. Brojevi: 1, 8, 14, 21, 27, 32 i 37, srećnom dobitniku doneli su pravo bogatstvo - oko 4.500 prosečnih decembarskih zarada u Srbiji. Ono što je izvesno jeste da je tiket uplaćen u jednom od tri uplatna mesta: UTR "Šilja", menjačnici "Burgos" ili u radnji "Foto Lika". Za razliku od druge dve, gde nisu sigurni, u "Šilji" su, možda, dobitniku na tragu.


- Kod nas je u utorak jedan čovek uplatio 560 dinara za šest kombinacija - kaže Ivan Stanković. - Pretpostavljam da je on taj srećni dobitnik, ali ne mogu da budem siguran. Ne znam ni da li je iz Kučeva, jer je prekoputa autobuska stanica, pa je to možda neko iz okolnih sela. U svakom slučaju, svakom od njih poželim sreću i bilo bi mi drago da sam je nekom zaista i doneo.


Bojana Savić iz "Foto Like" nije sigurna ko je srećni dobitnik, jer imaju mnogo uplata.

- Mnogi obećaju da će da nas časte ako dobiju veću sumu - kaže Bojana. - Jedan nam je, čak, obećao i odlazak na Havaje, ali dosad se niko nije javio.


Ni njene koleginice Anđelka i Nevena, iz menjačnice "Burgos", ne znaju ko je uplatio dobitni tiket, jer imaju nedeljno stotinak uplata, ali bi im bilo drago ako su one nekom donele sreću.

Na ulici smo sreli Stanišu Kržanovića iz Ševice, koji loto ne igra, ali čuo je za izvučenu sedmicu.


- Nekad sam igrao, ali više ne, imam mnogo obaveza zbog četvoro dece - kaže nam Staniša.


- Kad bih dobio veliku sumu, sigurno bih odvojio nešto da pomognem kome treba.

Vladimir Petrović, takođe, ne igra loto, ali igra njegov drug, koji radi na brodu.


Pročitajte još: Prva loto "sedmica" ove godine: Evo u koji grad ide više od DVA MILIONA EVRA


- Nazvao me je kad je čuo za izvučenu sedmicu i rekao da mu je žao što sad nije ovde, da i on okuša sreću - kaže Vladimir.


Ivan Stanković - Foto D. Novković


Kučevo je zbog loto sedmice bilo u žiži javnosti i u februaru 2014. godine. Tada je u nekom od prodajnih mesta uplaćen listić koji je vlasniku doneo čak 2,3 miliona evra. Tada je sedmocifrena dobitna kombinacija glasila: 2, 4, 14, 19, 27, 32 i 36. Građani Kučeva, međutim, kažu da do danas nisu saznali ko je bio taj njihov srećni sugrađanin, pa sumnjaju da će se saznati i ime novog dobitnika.


POREZ OPŠTINI

SVI građani sa kojima smo pričali u Kučevu kažu da im je drago što je neki njihov sugrađanin imao sreće u loto izvlačenju. Neki pominju da im je drago ne samo zbog dobitnika, već i zbog toga što će porez od 20 odsto biti uplaćen u opštinsku kasu, jer se radi o čak 450.000 evra.


"DžOKER" U OBRENOVCU

SEDMICA izvučena u utorak uveče, u 16. kolu, bila je prva ovogodišnja. Za "loto plus" nema dobitaka, ali ima "džoker" dobitak vredan milion dinara. Uplaćen je u Obrenovcu, a dobitna kombinacija bila je 053462.