BEOGRAD - U subotu ujutru u Srbiji će biti slabog i umerenog mraza, uz mestimičnumaglu, tokom dana biće oblačno, a uveče i tokom noći očekuje se jače naoblačenje mestimično sa kišom, u planinama sa snegom.


Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) prolazno naoblačenje, koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, do kraja dana proširiće se na celu zemlju.


Slaba sipeća kiša moguća je samo ujutru na području Vojvodine, ponegde uz stvaranje poledice. Duvaće slab i umeren, na istoku i jak, zapadni vetar.


Jutarnja temperatura od minus devet na jugoistoku, do minus dva na severu, a u Negotinskoj Krajini oko jedan stepen. Najviša dnevna biće od tri do sedam, u Negotinskoj Krajini do 11 stepeni.


Uveče i tokom noći očekuje se novo, jače naoblačenje mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, uz umeren i jak severozapadni vetar.


U Beogradu se ujutru očekuje slab mraz, u nižim delovima grada kratkotrajna magla.


Tokom dana biće pretežno oblačno i suvo, uveče i tokom noći povremeno kiša ili susnežica.


Duvaće slab i umeren zapadni vetar, uveče i tokom noći u skretanju na severozapadni i pojačanju.


Jutarnja temperatura oko minus tri, najviša dnevna do četiri stepena.


Za nedelju se u Vojvodini prognozira promenljivo oblačno vreme, uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova, snega a u ostalim krajevima oblačno sa susnežicomi snegom, uz više padavina u brdsko-planinskim predelima.


Duvaće umeren i jak, u Vojvodini i na planinama i olujni severni i severozapadni vetar.


Krajem dana i tokom noći slabljenje vetra i padavina.


Od ponedeljka jutra hladna, uglavnom sa mrazem i maglom mestimično, a tokom dana malo i umereno oblačno i suvo, uz postepeni porast dnevnih temperatura.