IAKO će uskoro zakoračiti u devetu deceniju, Trifun Mitrović (79) iz Beograda još uvek je aktivan lovac i kinološki sudija. Od 1986. godine do danas je aktivni kinološki sudija. Kao međunarodni arbitar, ocenjivao je pse širom naše zemlje, ali i u Grčkoj, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji... To je, kaže, njegov život.

Radni vek proveo je kao trgovac u robnoj kući, a kada je 1995. godine otišao u invalidsku penziju, odlučio je da ostane aktivan i sada se oseća kao mladić.

Tegobe ne oseća, a psihičku i fizičku formu održava kroz ljubav prema prirodi i životinjama. Penzionerske priče ga, kaže, ne zanimaju.

- Sa penzionerima ne kontaktiram - kaže za "Penzioner" Trifun. - Ne idem na mesta gde se okupljaju, jer samo pričaju koje lekove piju i od čega boluju. Gledaju televiziju po čitav dan i gube vreme. Nikada nisam želeo da budem takav. Moj recept za srećnu starost je - što manje biti kod kuće. Priroda i psi me okrepljuju.

Sa grupom lovaca druži se vikendima, kada idu u pohod na divljač. Nisu to neki veliki ulovi, ali je druženje lepo.

- Trenutno nemam pse, jer su se komšije pobunile - priča nam dok nam pokazuje fotografije lovačkih štenaca. - Ceo život sam gajio pse, a najbolje su se pokazale mađarske vižle. Sa mnom u kuhinji može da se meri svaka domaćica, jer uživam dok pripremam lovačke specijalitete - srneći gulaš, mućkalice...

Svojim vršnjacima poručuje da slobodno vreme provode napolju, da što manje gledaju televiziju, i da se ne opterećuju. Aktivnost i vedar duh - recept je za srećnu starost.


PIJE SAMO "KOKA-KOLU"

TRIFUN je duhovit i vedar čovek. Kaže, da je posle prošlogodišnje borbe sa plućnom embolijom i kardiovaskularnim problemima odlučio da se "vrati" vodi. Otkriva nam da vodu nije pio gotovo 30 godina. Umesto toga, njegov "porok" je "koka-kola", i to tri litre dnevno!