JUBILARNA, 30. humanitarna manifestacija Fonda humanosti "Večernjih novosti" - "Naj torte", održaće se u nedelju od 10 do 17 časova u TC "Delta siti" na Novom Beogradu. Tako će se, prekosutra, hol ovog centra pretvoriti u carstvo torti, a slatke đakonije krasiće mnogobrojne štandove.

U tradiciji koja se nastavlja i ove godine, više stotina naših čitalaca prikazaće zanimljive i ukusne torte. Nakon završenog takmičenja, najsrećniji, ipak, biće mališani iz 14 domova za nezbrinutu decu u Beogradu i Pančevu. Kako tradicija nalaže, najmlađima bez roditeljskog staranja biće poklonjene sve torte.

PROČITAJTE JOŠ -Lane nam dolazi uvek u isto vreme: Porodica Vasiljević pripitomila mladunče Rubi, a priča o ovoj gospođici dirnuće vas u srce (VIDEO/ FOTO)

Kada se u nedelju otvore vrata "Delta sitija", sve će već biti spremno. Više od 300 učesnika iz svih krajeva Srbije, Crne Gore i Republike Srpske izložiće najmaštovitije slatkiše koji će izmamiti osmehe mnogobrojnim klincima i klincezama o kojima nema ko da brine. Biće to dan pretvoren u pravo kraljevstvo torti. Slatkiše će krasiti likovi iz omiljenih "Diznijevih" crtaća, princeze i prinčevi, životinje... Nezaobilazne su i slatke varijante čuvenih superheroja, ali i novogodišnjih motiva poput Deda Mraza, irvasa sa sankama, Sneška Belića, ukrasnih jelki...

Ova humanitarna akcija "Večernjih novosti" tradicionalno ima i takmičarski karakter, pa će pred stručnim žirijem ponovo biti težak zadatak da izaberu najlepšu tortu.

- Mi iz Fonda humanosti "Večernjih novosti", kao jednog od glavnih organizatora izbora za "Naj tortu", uvek se trudimo da do svih mališana stigne podjednako torti - kaže Divna Čanaćević, predsednica Fonda. - Za nas nema veće sreće nego kad vidimo kolika je radost dece kojima je ovo jedinstvena prilika da probaju torte. S obzirom na to da su sve žene i poslastičari uvek dobre volje i da se uvek potrude da torte ukrase omiljenim dečjim motivima, jasno je zašto izmame iskrene osmehe najmlađima. Od srca se zahvaljujemo svim ženama koje već godinama željno iščekuju ovu akciju, kao i donatorima koji nas uvek rado podrže i budu deo tima naše akcije.

Sponzori su i ove godine za sve vredne učesnike pripremili poklone, a posebni darovi izdvojeni su za one najbolje.

SVI SU POBEDNICI

U HUMANOJ akciji "Naj torte" svi izlagači su pobednici, ali će vredne ruke i trud humanih poslastičara ocenjivati i stručni žiri. Svečano proglašenje pobednika planirano je za 13 časova.