Živimo u strahu da će nam se kuća svakog časa srušiti: Miloševići moraju da se isele iz trošnog doma jer je nebezbedan, nemaju gde, a zima kuca na vrata

M. BOŠNjAK

07. 11. 2019. u 16:02

Живимо у страху да ће нам се кућа сваког часа срушити:  Милошевићи морају да се иселе из трошног дома јер је небезбедан, немају где, а зима куца на врата

URUŠAVANjE Popucali zidovi kuće u Brđanima Foto M. Bošnjak

Muke Verice Perović i Vladimira Miloševića iz Brđana

KUĆA im se urušava, bez posla su i ikakve nade u bolji život. Velika strepnja i strah od predstojeće zime svakodnevica su Verice Perović (63) i njenog sestrića Vladimira Miloševića (39) u Brđanima kod Gornjeg Milanovca.

Da im je trošna kuća više pretnja nego sigurni dom, 21. oktobra je potvrdila i građevinska inspekcija. Mišljenja su da objekat više nije bezbedan za stanovanje, pa su izdali rešenje kojim Verici i Vladimiru zabranjuju da u njemu žive. Tako se nespokoj ovo dvoje nevoljnika, uvećao, a zima samo što nije pokucala na vrata.

- Godinama živimo u strahu da će se dotrajali, popucali zidovi stari više od 60 godina, svakog časa srušiti - priča Verica.

- Povremeno sam živela kod rođake u Krivoj Reci, dok je Vladimir ostajao u ruševnoj kući, jer nema gde! On posla nema, nadniči kad mu se ukaže prilika, a ja sam invalid. Živimo od 10.200 dinara socijalne pomoći.

Ne nada se naša sagovornica boljim danima. Neprekidno strepi da im se kuća ne sruši i mnogo strahuje za sestrića.

- Nije mi zbog sebe - tiho govori Verica. - Imam treći stepen invalidnosti, pa često boravim u bolnici gde imam i smeštaj i obroke. Mogla bih, možda, u starački dom. A gde će moj Vladimir? Otac mu je poginuo kada je imao tri godine, a 2004. mu je umrla majka. Ima samo mene, a nemoćna sam da mu pomognem.


PROČITAJTE I:Lane nam dolazi uvek u isto vreme: Porodica Vasiljević pripitomila mladunče Rubi, a priča o ovoj gospođici dirnuće vas u srce (VIDEO/ FOTO)Obraćala se naša sagovornica Centru za socijalni rad, gde su joj rekli da ne mogu da im obezbede smeštaj. Pokucala je i na opštinska vrata, ali je dobila odgovor da lokalna samouprava trenutno ne raspolaže nikakvim privremenim smeštajem, osim ako možda nešto iskrsne.


MUKE Verica Perović


POMOĆ

ZA pomoć Verici Perović i Vladimiru Miloševiću iz Brđana, otvoren je žiro račun broj 155-4100180477623-59 u Halk banci.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije