Solidarnost u Kosjeriću posle porodične tragedije: Braća Grbić dobila novu kuću

T. PAUNOVIĆ

23. 10. 2019. u 17:39

Солидарност у Косјерићу после породичне трагедије: Браћа Грбић добила нову кућу

Dejan i Darko ispred svog novog doma

Posle stravičnog zločina u Kosjeriću prošle godine , u varošici pod Crnokosom nezapamćena solidarnost. Čim se fasada zabelela, nabavljen i nameštaj za Dejana, Darka i Davora koji su otali bez majke

KOSJERIĆ ne pamti takvu solidarnost. Posle stravičnog zločina, kada je prošle godine u varoši na Skrapežu, u noći između 6. i 7. maja, Ivan Radovanović (35) zaklao nevenčanu suprugu Jelenu Grbić (38) dok su u kući bila trojica njenih sinova: Dejan, Darko i Davor, odmah je pokrenuta akcija da dečaci dobiju novi krov nad glavom. Brigu o siročićima preduzeli su Opština i Centar za socijalni rad, stara kuća, u kojoj se dogodio zločin, sravnjena je sa zemljom, a na istom mestu u Ulici Vuka Karadžića za dečake je sagrađen novi dom od 93 kvadrata.

- Ama baš niko nije izostao da se ne odazove pozivu za izgradnju novog doma za dečake. Firme su davale pomoć u građevinskom materijalu, neke organizacije, udruženja građana i meštani uplaćivali su pomoć na namenski žiroračun, majstori su su se odricali dnevnica i žurili da objekat što pre stave pod krov. Spisak je dug i ne treba isticati ko je dao više, jer je sve dato od srca i zato u ime dečaka svima mnogo hvala - kazao je Žarko Đokić, predsednik Opštine Kosjerić koji je sa Mirjanom Kostić, direktorkom Centra za socijalni rad, predao ključeve kuće.


PROČITAJTE JOŠ: Sujeverje pojelo Rađev kamen

Čim je kuća stavljena pod krov i zabelela se fasada, usledila je druga akcija solidarnosti. Po istom principu, sa nešto preostalog novca na namenskom računu i pojedinačnim poklonima firmi i meštana, sobe trojice braće i pomoćne prostorije napunjene su nameštajem, kućnim aparatima i tehnikom. Obezbeđena su čak i drva za ogrev.

Za vreme gradnje, Dejan je postao punoletan i posle srednje škole u Kosjeriću zaposlio se u susednoj Požegi. Mlađi Darko sad ima 13 godina i pohađa osmi razred osnovne škole, pa će se i on pridružiti bratu, dok je četvorogodišnji Davor još u hraniteljskoj porodici.


PROČITAJTE JOŠ: Prvo se zaljubile u muževe, pa u Beograd

BAR JEDAN DAN RADOSTI

Zasad je tako kako jeste, ja ću biti prvi stanar i čekati braću u novom domu. Svaki od nas ima nameštenu sobu i valjda ćemo se jednom skupiti u našem novom domu - kaže nastariji Grbić.

Dejan i Darko su se po ko zna koji put zahvalili dobrim ljudima, ne skrivajući da su posle velike tuge dočekali i jedan dan radosti.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije