Gordana pobedila uprkos svemu: Pre dve godine je dotakla dno, a sada ima svoj biznis i pomaže drugima

A. Mikata

18. 10. 2019. u 22:28

Гордана победила упркос свему: Пре две године је дотакла дно, а сада има свој бизнис и помаже другима

Gordana Milošević

Bila je bespomoćna, bez kredita i novca, a sada poklanja naočare osobama sa hendikepom
KADA sam u 45. godini ostala bez posla i našla se na ulici ispred biroa za nezaposlene na Gundulićevom vencu, dotakla sam poslednju tačku bespomoćnosti i shvatila sam da imam dve ruke i da moram sama nešto da uradim, kaže Gordana Milošević koja 23. oktobra slavi prvu, uspešnu godinu privatnog biznisa.

Pročitajte još: Naučnica koja je pronašla figurinu staru 6.500 godina: Dobra dela nastaju samo iz čistog srca

Radni vek provela je radeći u optici, ali i pored iskustva i želje nije imala novca da se upusti u privatni biznis. Nije mogla da dobije kredit, nije imala novca za kurs za uspešno preduzetništvo, niti prijatelje iskusne biznismene. Uprkos iskustvu niko nije hteo da je zaposli.

- Shvatila sam da imam hiljadu izbora i vrlo malo mogućnosti za novi posao - kaže Gordana.- Znala sam da bi uspela u privatnom biznisu moram mnogo da potegnem, a već sam bila umorna od loših događaja.

Pročitajte još: Stručnjak za torbe: Stefani zna šta je pravi "Luj Viton"

Suprug je predložio da iznajmi lokal na Novom Beogradu, kod crkve Svetog Dimitrija, jer je kraj nov, ima veliki parking, dosta je stanova u okolini i stanarima se nudi malo usluga. Zasukala je rukave i svojim rukama lepila pločice i izolaciju, okrečila zidove, okačila police, ofarbala stari sto, presvukla fotelje koje joj je poklonila drugarica i otvorila optičarsku radnju. Deca su joj pomagala u pauzi između časova, a prvih deset meseci u radnji je radila sama dve smene. Deca su joj pomogla da smisli naziv "Limago optik", kao i logo - krug, po omiljenoj pesmi EKV.- Bilo mi je samo važno da postoji prilaz za invalidska kolica i čitavu radnju sam osposobila da u njoj mogu da se kreću osobe sa hendikepom - ističe Gordana. - Kao i oni krenula sam od nule i osetila sam bespomoćnost koju osećaju ljudi sa hendikepom. Kada sam bila najočajnija razmišljala sam o Miroslavu Stanišiću koju vozi kola i nije mu teško da po deset puta dnevno sklopi svoja invalidska kolica. Ja imam dve zdrave ruke i noge i moram da uspem u životu zbog svoje dece da bi njima dala primer.

POKLANjA NAOČARE

GORDANA je dobra vila i mnogim osobama sa hendikepom je poklonila naočare.
Da ne bi došlo do zloupotrebe neohodno je da se svi zainteresovani jave udruženju koje će pozvati "Limago optik".Pratite nas i putem iOS i android aplikacije