ERDOGANOVA ŽENA U KUPOVINI: Za nju kreme od hibiskusa i semenki grožđa, a za muža čaj od lipe (FOTO i VIDEO)

A. MIKATA

10. 10. 2019. u 17:00

ЕРДОГАНОВА ЖЕНА У КУПОВИНИ: За њу креме од хибискуса и семенки грожђа, а за мужа чај од липе (ФОТО и ВИДЕО)

Foto Institut "Dr Josif Pančić"

Prva dama Turske potrošila sto evra u Institutu "Dr Josif Pančić", gde je provela sat i po
EMINA Erdogan, supruga turskog predsednika, tokom posete Beogradu "pobegla" je od protokola kako bi kupila "anti ejdž" kreme za podmlađivanje za koje je čula da ih koriste Srpkinje.

PROČITAJTE JOŠ - Tamara Vučić i Emina Erdogan otvorile izložbu fotografija u Beogradu

Kada je odlazila iz Srbije u koferu prve dame Turske, pored brojnih poklona, nalazile su se i kreme, losioni, ulja i mnogi drugi preparati napravljeni od biljaka koje rastu u Srbiji. Ukupna vrednost krema hibiskusa i semenki od grožđa za podmlađivanje lica, ricinusovog ulja za trepavice, losiona za kosu od koprive, kapsula od matičnjaka i čajeva od lipe prelazi sto evra.


PROČITAJTE JOŠ - ERDOGANOVA ŽENA "BANULA" NA BAJLONIJEVU PIJACU: Častila sam Eminu "šećercom"

- Emina Erdogan je izuzetno prijatna žena, veoma negovanog lica i neverovatno je lep utisak ostavila na nas - kaže Ljiljana Basurović, šefica apoteke Insituta "Dr Josif Pančić".- Insistirala je da plati ono što je odabrala, koštalo je više od 12.000 dinara i dali smo joj fiskalni račun. Kada je završila sa kupovinom zadovoljno je protrljala ruke!

RAZGRABILI POKLONE EMINA Erdogan je kupila i čaj od lipe, jer njen suprug voli da ga pije. Turkinje koje su bile u njenom društvu tražile su da popiju crni čaj. Poklone koji su spremljeni za prvu damu Turske razgrabile su žene iz njene pratnje.

Pre kupovine, supruga turskog predsednika obišla je Institut "Dr Josif Pančić", i to na njeno insistiranje, jer ova poseta nije bila predviđena prema protokolu.


- Prijatno smo bili iznenađeni kada su nam rekli da je tražila da poseti Institut, a slučajno se desilo da smo je dočekale sve same žene - napominje Duška Sekulić iz Instituta.- Primile smo je u biblioteci, ali je institirala da vidi laboratoriju i kako izgleda proizvodnja. Ona je sa pažnjom sve razgleda i postavljala pitanja. Mleli smo pred njom laneno ulje za kreme za lepotu, a ona je pitala šta radimo sa ostatkom ulja? Kada smo joj rele da se koristi za đubrivo, pitala je zašto od njega ne mesimo hleb? Pitanje je potpuno na mestu, jer je laneno ulje odlično za rad creva.


Prva dama Turske je i lično odabrala da se u krem umeša ekstrakt srpske kamilice za umirenje kože, ali i žalfije, koja podmlađuje lice i briše bore.

- Sve je mirisala i isprobala na dlanu, a naročito se zainteresovala za "antiejdž" kremu za lice na bazi aronije - ističe Sekulićeva.- Pošto nije čula za aroniju pokazale smo joj kako izgleda i onda je tražila da kupi neke kreme.

Emina Erdogan je Institutu poklonila srebrni tanjir sa motivima lala koji se mogu videti na Plavoj džamiji u Istanbulu. Inače, osoblje Abasade Turske redovno kupuje čajeve najpozantijeg srpskog biljnog insituta, a često su slali i pakete u Tursku.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Lola sa Begeja

10.10.2019. 22:12

Svašta...!!Insistirala da plati...!!!;jok...šta je trebalo,da ih dobije dzabe...!!