Meteorolozi najavljuju narednih dana jutarnji mraz, ali ima i dobra vest!

Novosti online

ponedeljak, 07. 10. 2019. u 11:28

Метеоролози најављују наредних дана јутарњи мраз, али има и добра вест!

Foto ilustracija: Depositphotos

Izdati meteorološka najava i agrometeorološko upozorenje
Republički hidrometerološki zavod izdao je meteorološku najavu na prizemni mraz rano ujutro 7. oktobra lokalno na području Banata i jugoistočne Srbije, u utorak 8. oktobra u većini mesta severne, centralne i zapadne Srbije, dok će u sredu 9. oktobra ujutro ponovo biti lokalna pojava, uglavnom u zapadnim krajevima.

Istovremeno je izdato i agrometeorološko upozorenje.

"Najavljeni prizemni mrazevi u jutarnjim časovima 8. i 9. oktobra mogu nepovoljno uticati na povrtarske kulture koje se gaje na otvorenom", upozorava RHMZ na sajtu.

PROČITAJTE JOŠ -Beograđani, pred vama je najveći noćni leptir Evrope: Ima raspon krila 15 centimetara i može da nanjuši ženku na nekoliko kilometara

Prema prognozi meteorologa, u utorak ujutru se ponegde očekuje slab prizemni mraz i magla. U toku dana pretežno sunčano. Najniža temperatura od 1 do 7, najviša dnevna
od 14 do 17 stepeni.

U sredu ujutro hladno, ponegde slab prizemni mraz i magla, uglavnom po kotlinama južne
i jugoistočne Srbije. U toku dana pretežno sunčano i osetno toplije. Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša od 22 do 25 stepeni.

U četvrtak prolazno naoblačenje prvo na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima, mestimično sa kišom, a na jugu i pljuskovima, uz osetniji pad temperature. Najniža temperatura od 9 do 13, najviša od 16 na severozapadu do 22 na jugoistoku.

Prema prognozi vremena od 11. do 15. oktobra, u petak razvedravanje, samo još ujutro
uz nešto više oblačnosti na jugu i jugoistoku zemlje ponegde sa slabom kišom. Od subote
pretežno sunčano i osetno toplije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije