POLAGANjEM kamena temeljca, u Lepini kod Gračanice na KiM, počela je izgradnja kuće za raseljenu četvoročlanu porodicu Milana Simića. Reč je o poslednjoj od šest kuća koje Opština gradi za socijalno ugrožene i raseljene porodice, ali i mlade bračne parove, a kamen temeljac novog doma za porodicu raseljenu iz Štimlja položio je Srđan Popović, predsednik opštine Gračanica.

- Svaki novi temelj znači budućnost na ovom prostoru. Poslednju kuću u ovoj godini gradimo porodici Simić, koja je zaslužila da ima svoj dom. Znamo kroz šta su sve prošli, tako da sam veoma srećan što smo uspeli da im pomognemo na adekvatan način. Znamo da su im i deca nezaposlena, to ćemo u nekom narednom periodu da rešimo - kazao je Popović i istakao da je plan lokalne samouprave udomljavanje svake porodice kojoj je potreban krov nad glavom.


PROČITAJTE JOŠ - Cabine ruže donose radost


Popović je rekao i da se na ovome neće stati.

- Već sam razgovarao sa svojim timom da za narednu godinu, kako znamo i umemo, napravimo plan izgradnje novih kuća, da usrećimo još nekoliko porodica. Nadam se da za dve godine neće više biti ljudi kojima će biti potrebna naša pomoć za krov nad glavom - rekao je Popović i najavio da će svih šest kuća biti završene i useljene do kraja godine.


Milan Simić