"Prodajem kuću, 140 kvadrata i 10 ari placa, selo Bela Voda Kruševac, legalizacija izvršena. Kupci: Šiptari, Muslimani. SRBI NE!"

Ovakav oglas, sa brojem telefona izvesne Milenije, kruži društvenim mrežama i izaziva različite reakcije. Sama činjenica da Srbi nisu poželjni kao kupci, mnoge je i uznemirila.

Vlasnica kuće, Milenija Nikolić (64) kaže za "Novosti" da je oglas dala iz inata i to zbog činjenice da je izgubila sudski spor sa komšijama, koje je tužila smatrajući da je buka koju proizvode usled obrade kamena - nesnosna.

- Spor je vođen od 2011. do pre pet meseci i ja sam primorana da platim 180.000 dinara na ime sudskih troškova - kaže nam Milenija, koja ima mnogobrojne zamerke na veštačenja, trajanje samog procesa i na samu presudu, koju ocenjuje nepravednom. - Ne preostaje mi ništa drugo nego da prodam kuću i tako izmirim sve što mi je određeno da platim.


PROČITAJTE JOŠ - LjUBAV SRPKINjE I ALBANCA IZRODILA PORODIČNI BIZNIS: Nema hleba bez besanih noći


Milenija sa suprugom Slobodanom u rodnoj Beloj Vodi živi od proleća do početka grejne sezone, kada prelazi u Beograd, gde su oboje radili do odlaska u penziju. Kuća koja je ponuđena na prodaju počela je da se se gradi 1984, a interesovanja "nesrba" već ima.

Milenija Nikolić: Već imam tri ozbiljna kupca


- Već imam tri ponude i kada neko bude bio baš zainteresovan, doći ću u selo da mu pokažem kuću - kaže Milenija. - Mogla sam da uzmem kamenje i da gađem komšije, ali sam se civilizovano obratila institucijama koje ne radi ništa. A ako oni ne rade ništa, što ja ne bih prodala kuću kome god hoću.


LIČNI MOTIV

MEŠTANI sela Bela Voda pretpostavljaju da je reč o nekom ličnom motivu, a ne stvarnoj netrpeljivosti prema srpskom narodu. Kako saznajemo, oglas za prodaju kuće lepljen je pre svega u Kruševcu. Stanovnici Brijanove ulice, u kojoj je oglas bio zalepljen na stub električne rasvete ispričali su nam kako je skinut pre nekoliko dana.