U Školi unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici okupili su se, mnogi prvi put posle pune tri decenije, njeni bivši đaci iz 19. klase, prvog voda, koji su završili školavanje 1989. godine.


Na susret generacije stiglo je njih 250 od 360, koliko je maturiralo. Mnogi su, i danas, na raznim položajima u policiji, deo je poginuo u ratovima devedestih godina, a deo „rasut“ od Amerike, Australije, Nemačke, Rusije i Austrije. Dosta njih rade na raznim obezbeđenjima imovine i ličnosti, a ima i onih koji brinu o bezbednosti na naftnim poljima.


Stigli su da se vide sa bivšim đacima i kadetima policije, pored ostalih, komandir voda, Branko Bojanić koji im je, kako kažu, „bio o otac i majka“. Posdetili su učinoce, spavaonice i prostor u kom su živeli, učili i družili se četiri godine, kao članovi klase, koja je još tokom školovanja ocenjena kao ona koja obećava dosta.

PROČITAJTE JOŠ: OBUKA MLADIH POLICAJACA U SREMSKOJ KAMENICI: Tokom narednih devet meseci imaće na raspolaganju objekte opremljene po evropskim standardima


- Susreti su bili, ne samo prijatni i dragi, već i dirljivi, pa tako ja nisam punih 30 leta video Nedžada Rizvanovića sa kojim sam i spavao u istoj sobi – priča jedan od članova te policijske klase Zoran Cvijanović Cvijo, koji je bio komandir saobraćajne policije u Loznici. - Nismo se dugo videli, ali kad smo započeli priču bilo je kao da je sve to juče bilo. Vreme je brzo prohujalo, a pokazalo se da uspomene ljubomorno čuvamo.

Okupilo se 250 policajaca koji su školovanje okončali pre tri decenije u Srednjoj školi unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici