JOŠ je nepoznato ko je, uloživši na kiosku u Prnjavoru, u Republici Srpskoj, nešto više od šest evra, ovog petka postao srećni dobitnik glavne loto premije - vredne čak 1.650.000 evra. Pitanje je da li će dobitnik ostati skriven od očiju javnosti, ali "Novosti" saznaju da se srećnom dobitniku, uz milionsku "sedmicu", sreća osmehnula i sa sedam "šestica"!

To nam je potvrdila i Ljiljana Tepavčević, prodavačica u kiosku u Ulici Cvjetka Popovića. Po izveštaju Državne lutrije Srbije, uplaćen je sistem od osam brojeva u vrednosti nešto većoj od 12 KM. Taj tiket je, izraženo u markama, dobitniku doneo više od 3.200.000 KM (na ovaj dobitak moraće da plati porez, koji iznosi oko 20 odsto od ukupnog iznosa izvučene "sedmice"). Ljiljana, sem imena srećnika, ne zna ni da li mu je ona, ili koleginica u smeni Mirjana Debeljak, bila srećne ruke.


PROČITAJTE JOŠ:
IZVUČENA LOTO SEDMICA: Dobitak 1,65 miliona evra, nagrada otišla u...

- Sudeći da je odigrao sistem koji mu je doneo i sedam "šestica", očito je da je reč o "domaćem" dobrom poznavaocu loto igre. A, moguće je da je u pitanju neki od prnjavorskih gastarbajtera, ili prolaznika kroz naš grad - kaže Ljiljana Tepavčević.

Ona kaže da je to tokom 34 godine njenog rada prva "sedmica". Prnjavor, ipak, ima glas "srećnog kockarskog grada", sudeći po mnogobrojnim uplatama, ali i "šesticama", dobijenim automobilima i drugim nagradama. Gromovita vest o glavnom dobitku iznova je izmamila na dobitni kiosk čak i one sa otežanim hodom, sa raspredenim pričama o mogućem dobitniku.

"Državna lutrija Srbije", koja na osnovu ugovora sa "Lutrijom RS" iz 2005. godine omogućava i stanovnicima Republike Srpske učešće u loto igri, saopštila je da je za 75. kolo glavni dobitak vredan 195.858.640 dinara (1.650.000 evra) dobio srećnik koji je uplatio kombinaciju u Prnjavoru, sa brojevima: 3, 10, 15, 20, 26, 38 i 39. U konkurenciji za "sedmicu" bilo je još pet potencijalnih dobitnika, koji nisu bili te sreće. Na kraju je izvučen broj 39, pa je premija otišla srećnom dobitniku u Prnjavor. Sa po 1.820 evra nagrađeno je 14 dobitnika "šestica", od kojih njih sedam idu u džepove dobitnika glavne nagrade - "sedmice".


PROČITAJTE JOŠ:
IZVUČEN LOTO “DžOKER”: Evo gde je kupljen listić vredan skoro 29 miliona

BANjALUČANIN REKORDER

SREĆNI dobitnik "sedmice" u Prnjavoru ukupno je peti loto milioner u Republici Srpskoj, ali nije rekorder po vrednosti dobitka. Najveći dobitak u ovoj igri na sreću dobio je, u maju 2012. godine, onaj koji je svoju dobitnu kombinaciju uplatio u Banjaluci, i postao bogatiji za 3,3 miliona KM! Uplatio je tada četiri kombinacije za 4,80 KM, koje su mu ulepšale život.

U "Lutriji RS" kažu da je ovo po vrednosti drugi dosadašnji dobitak u RS u okviru igre na sreću loto, koju već četrnaest godina priređuju zajedno sa "Državnom lutrijom Srbije", uz napomenu da su 2008. izvučene dve "sedmice" u Bijeljini i 2009. jedna u Banjaluci.