U Srbiji će sutra ujutru biti hladno, mestimično slab prizemni mraz, na planinama slab mraz na dva metra, a u toku dana pretežnosunčano i osetno toplije, saopštio je RHMZ.


Posle podne i uveče sa zapada i jugozapada postepeno povećanjeoblačnosti, ali će se zadržatisuvo.


Vetar slab i umeren, južnih smerova. Najniža temperatura od 0 do 10, a najviša od 24 do 27 stepeni.


U Beogradu će jutro biti hladno, a u toku dana pretežno sunčanoi osetno toplije, dok se kasnije posle podne i uveče očekujepostepeno povećanje oblačnosti, ali će se zadržatisuvo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura oko 10, a najviša oko 26 stepeni.


Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, do 29. septembra, u ponedeljak (23.09.) toplo uz naoblačenje, koje će posle podne i uvečeusloviti kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom, najpre na zapadu i jugozapadu, a potom i u ostalim krajevima.


U utorak (24.09.) pretezno oblačnoi osetno hladnije s kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji će biti češći na jugu Srbije.


U sredu (25.09.) promenljivo i malo toplije, u većem delu uz prestanak padavina, a kratkotrajna kišaočekuje se jošponegde na istoku i u planinskim predelima.


U četvrtak (26.09.) novo prolazno naoblačenje s kišomi pljuskovima sa grmljavinom, a zatim do kraja perioda promenljivo oblačno, toplo i uglavnom suvo.