Albanija: Pronađeno drevno korinćansko naselje iz šestog veka pre nove ere

Tanjug

20. 09. 2019. u 01:38

Албанија: Пронађено древно коринћанско насеље из шестог века пре нове ере

Depositphotos

Istraživači su imali priliku da se na osnovu pronalazaka upoznaju sa organizacijom u selu i ekonomskim vezama sa okolnim naseljima, ali i sa južnom Italijom
TIRANA - Tim nemačkih, albanskih i rumunskih arheologa pronašao je u selu Babunja u Albaniji drevno korinćansko naselje iz šestog veka pre nove ere.

Pronalasci sa ovog lokaliteta sugerišu da je upitanju drevno korinćansko naselje, sagrađeno u šestom veku pre nove ere i napušteno 150 do 200 godina kasnije, pa svrstavaju i najznačajnije lokalitete na teritoriji današnje Albanije, uz apoloniju i epidamnos, prenosi agencija ATA.

PROČITAJTE JOŠ - Senzacionalno otkriće arheologa kod Zenice

Agencija navodi da su istraživači imali priliku da se na osnovu pronalazaka upoznaju sa organizacijom u selu i ekonomskim vezama sa okolnim naseljima, ali i sa južnom Italijom.

Ovaj projekat finansirao je program Evropske unije Erazmus plus.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Niko

20.09.2019. 06:25

Kakvi koricani, to je glagoljica srpsko pismo koje su preuzeli grci i preradili ga za svoje potrebe

Dragan Bgd

20.09.2019. 11:01

@Niko - Tako je,sbe to mora da se stavi na sto i da vratimo našu staru tvorevinu,dolazi vreme za to.Bojim se samo da imamo pogrešne ljude na vlasti,još uvek i buće tu,fok se celi barid vuše ne otrezni i nane se zvsnične falsifikovane i lažbe istorije.SANU ti sigurno beće uraditi,trutovi su korumpirani.