Skupljaju otpad od vrata do vrata

D. N.

sreda, 18. 09. 2019. u 16:51

Скупљају отпад од врата до врата

Foto: D.Dozet

Mnogobrojne olakšice za građane kroz ekološki projekat više kompanija u Požarevcu

NA području Grada Požarevca, PET i aluminijumska ambalaža ubuduće biće sakupljane od vrata do vrata, a onda otpremane na reciklažu. Ovakvu olakšicu građani će dobiti zahvaljujući projektu "Komšije se pomažu, ambalažu odlažu", koji sprovode kompanije "Koka-Kola HBC Srbija" i "Sekopak", u saradnji sa lokalnim samoupravama. Za početak, memorandum o saradnji potpisan je u Požarevcu, a isti projekat sprovodiće se i u Valjevu.

Za prikupljanje ambalaže osnovano je osam socijalnih preduzeća u kojima će raditi osam nezaposlenih lica, po četiri u oba grada, koji su na taj način postali preduzetnici i tako sebi obezbedili radna mesta.

- Građani Požarevca i Valjeva imaće mogućnost da pravilno odlažu ambalažni otpad i očiste svoju okolinu, ali i da pomognu komšijama iz socijalno osetljivih grupa da zarade za svoj opstanak i opstanak svoje porodice - rekao je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije "Koka-Kola HBC Srbija".


PROČITAJTE JOŠ - VLASNIK GOSTIONICE GDE SU SEDELI TITO I DRAŽA: Rat trajao četiri godine, a moja borba za kafanu još traje


Gradonačelnik Bane Spasović, istakao je da potpisivanje memoranduma o saradnji predstavlja važan korak ka zaštiti životne sredine, koju je grad Požarevac stavio u fokus svog delovanja pre tri godine.

- Pozivam sve naše građane da i oni sarađuju u ovom projektu i da i sami razvrstavaju ambalažni otpad - apelovao je Spasović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije