Sudija, a čivijaški predsednik

A. D.

utorak, 17. 09. 2019. u 10:42

Судија, а чивијашки председник
Posle velikog karnevala u Šapcu završena "Čivijada"; Prvi put u istoriji "Čivijade", jedan sudija preuzeo ključeve grada

VELIKIM čivijaškim karnevalom i koncertom Željka Vasića na gradskom trgu u Šapcu, u noći između subote i nedelje, završena je "Šabačka čivijada". Veliku pažnju privukao je karneval sa čak 600 beba i šezdesetak trudnica, koji su defilovali centralnom zonom, ali i čivijaški karneval sa gostima iz Makedonije, Grčke, Slovenije i sa Malte.

Za predsednika čivijaške republike proglašen je pravnik i pisac Miodrag Mojić, a Šapčani ne propuštaju da primete da je prvi put u istoriji "Čivijade", jedan sudija preuzeo ključeve grada. Neki kažu - konačno, da i ovde neko presudi, drugi opet da ne sluti na dobro, ali Šapčani kao i uvek, malo će se oko čega složiti.

Završetak "Čivijade" u Šapcu je siguran znak za start Malogospojinskog vašara, koji će se i ove godine održati na promenjenoj lokaciji, na prostoru srušene kasarne pored Save. Iako na društvenim mrežama vašardžije uveliko komentarišu da su cene zakupa tezgi visoke, vašar bar do sada, nikad nije omanuo.


PROČITAJTE JOŠ - "KUBO FEST VINA" u Novom Sadu: Za ljubitelje božanskog napitka