Darovi Anji i Nađi da lakše uče

D. Z.

07. 09. 2019. u 09:31

Дарови Ањи и Нађи да лакше уче

Porodica Nikićijević

Fondacija humanosti "Večernje novosti" obradovala porodicu Nikićijević iz kuršumlijskog naselja Rasadnik. Devojčice dobile kompletan školski pribor, patike, rančeve...

NAŠE devojčice više nemaju razloga da liju suze. A toliko su ih isplakale u poslednje vreme. Osim zbog bolest oca, tugovale su i jer su mislile da, za razliku od ostale dece iz njihovih razreda, neće imati pribor i sve ostalo što im treba za školu. Čak je i petogodišnja Dunja, koja još ide u vrtić, bila tužna gledajući svoje zabrinute sestre, koje su dovoljno velike da shvate da im ne možemo priuštiti sve što im je potrebno za novu školsku godinu.

Ovako priča Jelena Nikićijević (31), iz kuršumlijskog naselja Rasadnik. Ova majka tri devojčice, poslednjih dana nije znala da li više brine zbog bolesti supruga Petra (36), ili što jedanaestogodišnju Nađu i dvanaestogodišnju Anju ne može da opremi za školu. Bar ta jedna briga, na sreću, sada je iza njih jer im je opremu i obuću za devojčice obezbedila Fondacija humanosti "Večernjih novosti".

- Zaista niste svesni koliko ste nas usrećili. Eto, od prevelike radosti devojčice nisu u stanju ni da pokažu zahvalnost Fondaciji humanosti, za koju smo čuli da je pomogla mnogim porodicama u Toplici - u dahu nam govori Jelena.

Pročitajte još - POKLONI METOHIJSKIM ŠKOLAMA: Pribor za lakšu nastavu

Zaposlena kao gerontodomaćica, pomaže starijim sugrađanima, ali, kaže, da nije bilo "Novosti" njenim devojčicama ne bi imao ko da pomogne. Jer, zahvaljujući Fondu, Anja i Nađa dobile su kompletan školski pribor, patike, rančeve...

- Živeli smo kao svaka normalna porodica, ali sve nam je krenulo nagore kada mi se suprug Petar razboleo, odnosno kada su mu pre tri godine lekari prognozirali svega još godinu dana života. On je svih tih godina više vremena proveo u bolnici nego kod kuće, a ja sam bila rastrzana između obaveza oko dece, posla i poseta suprugu u bolnici - nastavlja Jelena, koja se sada nada ozdravljenju supruga, ali i da će njene devojčice lakše učiti.Pročitajte još - SUPRUGA PREDSEDNIKA SRBIJE U KURŠUMLIJI: Darovi deci da lakše uče

POMOGLA I PREMIJERKA

ZAHVALjUJUĆI Fondu humanosti na pomoći oko opremanja devojčica za školsku godinu, Jelena ne zaboravlja da se zahvali i premijerki Srbije Ani Brnabić, kojoj se obratila za pomoć oko lečenja supruga.

- Budući da se Petrovo zdravstveno stanje posle trogodišnjeg lečenja u niškom KBC pogoršavalo, premijerka je odmah pozvala nadležne u Ministarstvu zdravlja, pa je prosleđen na dalje lečenje na Institut za neurologiju - kaže Jelena.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije