Medicinska sestra koja je spasla čoveka dobila posao

B. R. - V. M.

27. 08. 2019. u 20:41

Медицинска сестра која је спасла човека добила посао

Danka Stošić i Zlatibor Lončar

Ministar Lončar nakon humanog podviga primio Danku Stošić. Dok su se mnogi pravili da ne vide onesvešćenog muškarca ona nije oklevala

ZNAM da vam nije prvi put da napravite ovakav podvig, da nekome spasete život van zdravstvene ustanove. Vi ste pravi primer mladim kolegama, i ja vam još jednom, od srca, čestitam.

Pročitajte još:HRABAR PODVIG LOZNIČANKE: Primetila muškarca kako nepomično leži ispod mosta, pa pritekla u pomoć

Ovim rečima dočekao je u utorak ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar u svom kabinetu medicinsku sestru Danku Stošić iz Loznice - koja je prošle srede ukazala pomoć D. M. (65), muškarcu onesvešćenom ispod mosta na rečici Štiri, i tako mu, verovatno, spasla život - i direktora Opšte bolnice u Loznici dr Milana Todorovića.

Pročitajte još: VETERINARKA HEROJ: Porodila ženu kraj puta i spasila dete (VIDEO)

Ministar Lončar je posle toga želeo lično da zahvali ovoj medicinskoj sestri, koja je svojim ponašanjem dala primer svima, i zdravstvenim radnicima, i ostalim građanima, da uvek treba priskočiti u pomoć. Danka je u utorak na poziv ministra došla u Beograd, a Lončar joj je čestitao što je pružila prvu pomoć sugrađaninu koji je nepomično ležao ispod mosta i tako mu spasla život. Takvi postupci, rekao je ministar, potvrđuju visok nivo stručnosti naših zdravstvenih radnika, kao i njihovu humanost i posvećenost.

- Dr Lončar je pitao Danku da li želi stalan posao, a kada je ona odgovorila potvrdno, ministar je rekao da će tako i da bude. Dogovorili smo se da ja sprovedem tu proceduru - ponosno kaže dr Todorović. - Dankin prijem u stalni radni odnos je za sve nas važan događaj. Siguran sam da će ona i dalje da radi i razmišlja isto kao kad je, bez dvoumljenja, priskočila u pomoć čoveku u teškom stanju.

Iako sa ovakvim slučajevima ranije nije imala iskustva, Danka kaže da bi opet učinila isto i pomogla svakom ko se nađe u opasnosti. Ona, inače, radi na neurološkom odeljenju Opšte bolnice u Loznici.

TREMA

Danka, koja zasad radi na određeno vreme na neurološkom odeljenju bolnice u Loznici, kaže da se oseća kao da je na sedmom nebu. Prema njenim rečima, učinila je ono što je u tom trenutku osećala i što bi uvek na isti način učinila.

- Ne krijem da sam imala tremu kod ministra, ali onu koja obavezuje na dalji rad. Sigurno ću opravdati poverenje - kaže Danka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Profa

27.08.2019. 21:07

Znači, ako je takv procedura, ja kao prosvetni radnik koji 4 godine radi na određeno da krenem po ulici da opismenjavam na primer Rome poznih godina, možda me Šarčević pozove i da mi ugovor za stalno. Svaka čast ženi na potezu, ali ovo je još jedan pokazatelj kolika smo mi banana država.

Sarasa

27.08.2019. 22:53

@Profa - To Vam nije loša ideja. Svaki profil nek da svoj maksimum u radu bezuslovno, i ovo neće biti "banana država" kako je nazvaste niti ćemo kao nacija biti majmuni. Respekt za mladu devojku,a i svakog drugog ko svoju profesiju i životni izbor podigne na viši nivo.

Regina

28.08.2019. 23:31

@Profa - Ja radim već 9 godina u prosveti, naravno bez stalnog zaposlenja. Stručni, humani ili ne, to se u ovoj državi ne prepoznaje.

Mina

27.08.2019. 21:29

Draga Danka,vi ste primer da ima nade za Srbiju,osim humanosti koja bi trebalo da bude glavna i ultimativna osobina SVIH zdravstvenih radnika vi ste divno ljudsko biće !!! Samo da nam je vise Danki !!!

laki

27.08.2019. 23:28

Sramota , da bi dobila posao moralo je u medijima da se pojavi . Trebalo je i bez medija da je zaposle kao i sve ljude koji su na odredjeno , ne bi bili tu gde jesu da ne znaju posao.