ZNAM da vam nije prvi put da napravite ovakav podvig, da nekome spasete život van zdravstvene ustanove. Vi ste pravi primer mladim kolegama, i ja vam još jednom, od srca, čestitam.

Pročitajte još:HRABAR PODVIG LOZNIČANKE: Primetila muškarca kako nepomično leži ispod mosta, pa pritekla u pomoć

Ovim rečima dočekao je u utorak ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar u svom kabinetu medicinsku sestru Danku Stošić iz Loznice - koja je prošle srede ukazala pomoć D. M. (65), muškarcu onesvešćenom ispod mosta na rečici Štiri, i tako mu, verovatno, spasla život - i direktora Opšte bolnice u Loznici dr Milana Todorovića.

Pročitajte još: VETERINARKA HEROJ: Porodila ženu kraj puta i spasila dete (VIDEO)

Ministar Lončar je posle toga želeo lično da zahvali ovoj medicinskoj sestri, koja je svojim ponašanjem dala primer svima, i zdravstvenim radnicima, i ostalim građanima, da uvek treba priskočiti u pomoć. Danka je u utorak na poziv ministra došla u Beograd, a Lončar joj je čestitao što je pružila prvu pomoć sugrađaninu koji je nepomično ležao ispod mosta i tako mu spasla život. Takvi postupci, rekao je ministar, potvrđuju visok nivo stručnosti naših zdravstvenih radnika, kao i njihovu humanost i posvećenost.

- Dr Lončar je pitao Danku da li želi stalan posao, a kada je ona odgovorila potvrdno, ministar je rekao da će tako i da bude. Dogovorili smo se da ja sprovedem tu proceduru - ponosno kaže dr Todorović. - Dankin prijem u stalni radni odnos je za sve nas važan događaj. Siguran sam da će ona i dalje da radi i razmišlja isto kao kad je, bez dvoumljenja, priskočila u pomoć čoveku u teškom stanju.

Iako sa ovakvim slučajevima ranije nije imala iskustva, Danka kaže da bi opet učinila isto i pomogla svakom ko se nađe u opasnosti. Ona, inače, radi na neurološkom odeljenju Opšte bolnice u Loznici.

TREMA

Danka, koja zasad radi na određeno vreme na neurološkom odeljenju bolnice u Loznici, kaže da se oseća kao da je na sedmom nebu. Prema njenim rečima, učinila je ono što je u tom trenutku osećala i što bi uvek na isti način učinila.

- Ne krijem da sam imala tremu kod ministra, ali onu koja obavezuje na dalji rad. Sigurno ću opravdati poverenje - kaže Danka.