Detaljna prognoza do 1. septembra: Srbija u žutom meteoalarmu, narednih dana izuzetno toplo, ali uz pljuskove i grmljavinu

Novosti Online

petak, 23. 08. 2019. u 20:42

Детаљна прогноза до 1. септембра: Србија у жутом метеоаларму, наредних дана изузетно топло, али уз пљускове и грмљавину

Foto: K. Mihajlović

Do kraja meseca nastavlja se toplo vreme, ali u pojedinim delovima zemlje mogući pljuskovi praćeni grmljavinom
Republički hidrometeorološki zavod izdao je najavu da se do kraja meseca zadržava toplo vreme sa najvišom temperaturom od 30 do 35 stepeni.

U subotu nas očekuje pretežno sunčano i toplo. Na zapadu i jugozapadu, uz lokalni razvoj oblačnosti, mogući su kratkotrajni pljuskovi. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža tempratura od 14 do 23, najviša dnevna od 32 do 35 stepeni.

PROČITAJTE JOŠ -HRABAR PODVIG LOZNIČANKE: Primetila muškarca kako nepomično leži ispod mosta, pa pritekla u pomoć

U nedelju pretežno sunčano i toplo, uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, sa većom verovatnoćom na zapadu i jugu zemlje. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža tempratura od 15 do 22, najviša dnevna od 31 do 35 stepeni.

Tokom cele nedelje u celoj zemlji na snazi će biti žuti meteoalarm.U ponedeljak pretežno sunčano i toplo, uz lokalni razvoj oblačnosti, ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom na zapadu i jugozapadu. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža tempratura od 16 do 22, najviša dnevna od 31 do 35 stepeni.

U utorak pretežno sunčano i toplo, uz lokalni razvoj oblačnosti i ređu pojavu kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom u brdovito planinskim predelima. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža tempratura od 16 do 22, najviša dnevna od 31 do 35 stepeni.Prema prognozi od 28. avgusta do 1. septembra sunčano i toplo. Uz lokalni razvoj oblačnosti ređa pojava kratkotrajnih pljuskovima i grmljavinama uglavnom u brdovito-planinskim predelima.