HRABAR PODVIG LOZNIČANKE: Primetila muškarca kako nepomično leži ispod mosta, pa pritekla u pomoć

V. MITRIĆ

22. 08. 2019. u 20:15

ХРАБАР ПОДВИГ ЛОЗНИЧАНКЕ: Приметила мушкарца како непомично лежи испод моста, па притекла у помоћ

Danka Stošić i most na Štiri

Danka je, za razliku od mnogih koji su pre nje nastavili dalje praveći se da ne primećuju nepomičnog čoveka, sišla u korito reke i videla da je Dragan u besvesnom stanju

LOZNIČANKA Danka Stošić, medicinska sestra na Neurološkom odeljenju Opšte bolnice u Loznici, u četvrtak je od gotovo sigurne smrti spasla sugrađanina Dragana M. (65), koji je nepomičan ležao ispod mosta na Štiri. Dok je išla ka obližnjoj prodavnici kod "Zelene pijace", Danka je, za razliku od mnogih koji su pre nje nastavili dalje praveći se da ne primećuju nepomičnog čoveka, sišla u korito reke i videla da je Dragan u besvesnom stanju.

- Bez razmišljanja sam mu dala veštačko disanje, okrenula ga u koma položaj i ubrzo je čovek počeo da diše, a onda sam pozvala Hitnu pomoć, koja je brzo stigla - kaže nam Danka, koja u bolnici radi na neodređeno. - Čudno je bilo videti mene ispod mosta i mog slučajnog pacijenta, naravno daleko od bolnice i bilo kakvih instrumenata i lekova. Ali, važno je da je čovek prodisao i da za njega ima nade.

Pročitajte još - VETERINARKA HEROJ: Porodila ženu kraj puta i spasila dete (VIDEO)

Danka je sa kolegama iz Hitne službe krenula da isprati zbrinjavanje Dragana M. u Domu zdravlja, gde mu je pružena potrebna pomoć, pa je, kaže, s obzirom na stanje u kakvom ga je ona zatekla, bio "kao nov". Lekari i ostalo osoblje su čestitali Danki, ne samo na humanom gestu, već i što je primenila sve potrebno znanje i umeće iz medicine i sačuvala život sugrađaninu.

Ne zna se kako je Dragan M. završio ispod mosta, ali je rodbina, koja je stigla u Hitnu službu, posvedočila da je krenuo na Gradilište, deo Loznice, gde se nalazi Služba medicine rada.

- Osećam se srećno i ispunjeno što sam, kako kažu i lekari, sačuvala jedan ljudski život - kaže Danka, koja na Neurološkom odeljenju lozničke bolnice radi sa najtežim bolesnicima, posvećena pacijentima i profesiji, i dalje radeći na ugovore od po tri meseca.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Leonidas

22.08.2019. 20:58

Bravo Danka!!! Svaka čast. Retkost je danas da neko nekom pritekne u pomoć. Sve pohvale za devojku, njenu hrabrost i profesionalizam primenjen u zlom času. Nadam se da će Zdravstvo da zaposli devojku za stalno, a ne da ovaj divan gest prodje samo usmenom pohvalnicom.

Pera

22.08.2019. 22:03

@Mikiboy - Da, hoce, ali samo ako se uclani. Na zalost dobra dusa i profesionalnost nisu dovoljni da bi se dobio posao za stalno.

Zoran

22.08.2019. 22:19

Čekajte jel na neodređeno ili na ugovor na tri meseca? Malo ste konfuzni! Najbitnije je da je ljudski život spašen! Bravo

Miodrag

23.08.2019. 06:58

Svaka cast i poshtovanje Danka,za human,otresit i pozrtvovan gest u otsutnom trenutku spashavanja jednog ljudskog zivota!Zasluzujete sve pohvale i nagrade za svoj bezrezervno odan i profesionalan odnos prema sopstvenoj struci,ako to ovo drushtvo uopshte i dalje ceni. Moj iskreni naklon i veliki respekt za ucinjeno delo!

Mama

23.08.2019. 07:03

Stvarno je sramota maltretirati ljude ugovorima na 3 meseca. To samo pokazuje da im treba radnik a da ga namerno ne primaju.Za mene je i to mobing!

Sarasa

23.08.2019. 21:50

Ovu devojku znam, tačnije njene roditelje- jedna skladna i čestita kuća. Ti devojko zavrednjujes posao jer nam takvi trebaju u medicini. Sposobni , stručni nadasve humani. Ako ti ni posle ovoga Loznica ne obezbedi rad ne neodređeno, javi se imaš posao u BG. Rado ću ti u tome pomoći. Svaka ti čast.