NEOBIČNO VENČANjE U REPUBLICI SRPSKOJ: Afrikanka zbog ljubavi prema Srbinu došla u Rudo (VIDEO)

Novosti Online

21. 08. 2019. u 17:45

НЕОБИЧНО ВЕНЧАЊЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Африканка због љубави према Србину дошла у Рудо (ВИДЕО)

Penina Murijasi

Nesvakidašnja svadba ovog vikenda u opštini Rudo dogodila se između mlade Afrikanke Penine Murijasi i momka Novaka Jakovljevića, koji živi u ovom mestu
Nesvakidašnja svadba ovog vikenda u opštini Rudo dogodila se između mlade Afrikanke Penine Murijasi i momka Novaka Jakovljevića, koji živi u ovom mestu, javlja BHRT.


Svadba je priređena po narodnim običajima ovog kraja uz kuma i narodnu igru i pesmu. Izazvala je veliku pažnju stanovnika iz Rudog i susednih gradova.


"S obzirom da je u početku bila malo neobična, izrazila je želju da nauči srpski jezik. Bio sam njen gost u Keniji mesec dana, ja sam se vratio pre deset dana, a ona je došla pre tri dana. Biće sada tu, ući ćemo u proceduru stvaranja porodice kako bi dobila naše državljanstvo, mada je retkost u njenoj zemlji da se crnkinje udaju za belce.

Najrobi je grad od šest miliona stanovnika i tu je izuzetna retkost videti ovakav slučaj. Mi smo došli da brišemo te kulturološke razlike, gastronomske i nacionalne, da pružimo pozitivan primer BiH kako može da se formira suživot između različitih rasa i različitih nacija", rekao je mladoženja Novak Jakovljević.


Pročitajte još: Kamerunka zbog ljubavi prešla u pravoslavlje


"Bila sam pet puta do sada ovde, neverovatno je, razlikuje se od Kenije, različitost kultura je prelepa po meni. Sviđaju mi se ljudi, kajmak, ćevapi, rakija i drugo. Kenija je drugačija zemlja, tamo imamo mnogo životinja, divljinu, useve i mnogo neverovatnih atletičara.


Jednostavno, morate da dođete da bi to doživeli, bukvalno možete da dodirnete majmune, hranite krokodile. Trenutno razmišljamo da pokrenemo sopstveni biznis, ali u drugoj zemlji", dodaje mlada Penina Muriasi.


Za sve goste, ali i za kuma, priča o svadbi delovala je nestvarno, sve do dana venčanja kada je mlada iz Kenije stigla na svadbu.


"Pre par meseci, kada mi je kum rekao da će da bude svadba, delovalo mi je pomalo nerealno sve to i neobično. Danas je to dokaz da ljubav može da pobedi sve granice, vidimo jednu nesvakidašnju svadbu ovde kod nas", dodao je kum Mladen Novaković.


Kažu da ljubav ne poznaje granice, boju kože i da pobeđuje baš sve.


Ona prava, iskrena emocija ume da sruši i najtvrđe zidove, a jedna takva se dogodila na ovim prostorima u Rudom.
Izvor: bhrt.ba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Белгород Ц.З.

21.08.2019. 19:07

Па сретно вам било и пуно деце и здравља и среће

Jugoslava Pravdic

21.08.2019. 20:00

Sve čestitke. Prelepi ste oboje. U pitanju je samo malo više melatonina kao prirodne zaštite od sunca u tropskim predelimma. Zato pocrnimo leti na moru. SFRJ Knija su bili veliki prijateljii.Bog da vas čuva i Srećno.

Rade Bg

21.08.2019. 20:49

Bas je lepa crnka.Svaka cast. A ove nase neka cekaju i dalje gledajuci u auto i novcanik.

Anarhista

21.08.2019. 21:22

Срећно брате! Млада је ко чоколадица. Дуг, здрав и срећан живот. Напред.

Ka-Min

21.08.2019. 21:28

Od srca im želim srećnu budućnost i razvoj porodičnog gnezda sa puno dečice.