VALERIJA VOKŠI U ŽIVOTNOM TRAGANjU: Da li postoji moj polubrat?

J. STOJKOVIĆ

subota, 17. 08. 2019. u 13:00

ВАЛЕРИЈА ВОКШИ У ЖИВОТНОМ ТРАГАЊУ: Да ли постоји мој полубрат?

TAJNE Otac Rizo Vokši

Valerija Vokši (23) moli da joj neko od čitalaca "Novosti" pomogne u životnom traganju

Valerija Vokši (23) već mesecima pokušava da pronađe svog polubrata, za koga veruje da je rođen pre tridesetak godina. Sudbina joj nije dozvolila da odgovore dobije od svog oca koji je 2003. godine preminuo na Kosovu, tako da je sve ostalo u domenu nagađanja.

Ipak, ova mlada žena je dobila dosta informacija o tome kako negde u Srbiji živi žena koja je bila ljubav njenog oca i sa kojom je on, navodno, imao sina, za koga ona pretpostavlja da joj je polubrat.

- Moj otac oficir Rizo Vokši bio je u Beogradu 1987/1988. godine. Tada je navodno upoznao ženu po imenu Milenka Petrović. Bila je to na neki način zabranjena ljubav, jer su oboje bili u braku. Čula sam priče o njihovom zajedničkom sinu i krenula da tragam za njima. Rizo je nakon vojne službe u Beogradu prebačen u Osijek, gde je upoznao moju majku - priča Valerija.PROČITAJTE I:ŽENA UHAPŠENA U SENTI: Obećala 1.600 evra da joj ubiju muža!Ona kaže da već 15 godina zna za priču o polubratu, ali da prosto nikada nije našla način da stupi u kontakt sa ženom sa kojom je njen otac živeo, jer njeni roditelji nisu pričali o tome.

- Nikoga ne osuđujem, naprotiv želim da upoznam polubrata. Najpre sam počela da ga tražim preko ljudi koji su poznavali mog oca, nadajući se da će me njihove informacije odvesti do njega, ali jedino što sam saznala od tatinog kolege je da je Milenka Petrović 1987. godine živela u Malom Požarevcu i da najverovatnije ima sina koji bi danas trebalo da ima tridesetak godina - kaže Valerija.

SUDBINA Valerija Vokši


Valerija sada živi i radi u Nemačkoj. Godinu dana nakon očeve smrti ostala je i bez majke, za koju veruje da je znala ovu "porodičnu tajnu", ali nije o tome nikada govorila sa njom. Jedini blizak rod koji ima je polubrat o kome ne zna ništa i koga bi želela da upozna. Nada se da će je neko ko poznaje njega ili njegovu majku Milenku kontaktirati sa njom kako bi joj se pružila prilika da se jednog dana sretnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

albakos

19.08.2019. 02:17

ti lutko trebash da trazish i za 3 ostala polubrata ako si stvarno cerka njegov.trazi za perparim, afrim,kujtim vokshi. za striceve, ashim,idris,kaplan vokshi, svi su zivi,svi zive u kosovu ko u selo ko u gradu gjakova..trazi interesiraj se za rogjaka, selman vokshi koj sigurno ti je blizak, on je mnogo popularan u kosovu..stric od riza vokshi a ne rizo,ne voksi.jer nisu slavi.bijo mu je asim vokshi. on je bijo vojni oficer tebi dogje stric od oca.mnogo srece,

Dini

19.08.2019. 15:48

@ albakos - Nije tacno da ova porodica zivi u djakovicu nego je iz Kos.Kamenice a moguce zive u Gnjilane na Kosovo!Riza Voksi je bio kadet koi zavrsio srednju vjnicku skolu u Beogradu,njega sam upoznao licno posto iz mog kraja ali za zao je pokini sada!Devojka ako oce da upoznaje polubrata ako je na Kosovo treba da dolazi u Kos.Kamenicuda pitaza njegovu porodicu i za polubrata!

Krivorecanin

19.08.2019. 19:25

@ albakos - Dank Ti imaš pravo prava adresa je Kosovska Kamenica porodica Vokchi je PD davnina tu. Puno sreće

Aleksandar

26.03.2020. 21:50

Valerija, tvoj otac je bio moj pretpostavljeni u Beogradu 1985/86 godina, ono sto mogu da ti kazem a sto ce potvrditi cijela generacija je da je bio dobar covjek i drug svih nas vojnika. Veoma mi ke zao kad sam čuo da je umro,zelim ti svu srecu i da pronadjes polubrata !