UPOZORENJE METEOROLOGA: Čekaju nas obilni pljuskovi i grad

Tanjug

31. 07. 2019. u 13:39

Republički hidrometerološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na vremenske nepogode navodeći da se danas posle podne i uveče očekuje pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom

УПОЗОРЕЊЕ МЕТЕОРОЛОГА: Чекају нас обилни пљускови и град

Ilustracija / Foto D. Milovanović

Republički hidrometerološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na vremenske nepogode navodeći da se danas posle podne i uveče očekuje pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom i gradom u Banatu i Braničevskom okrugu.

Kako se navodi u saopštenju, u petak, 2. avgusta, pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom, očekuje se u zapadnim, jugozpadnim i centralnim delovima zemlje sredinom dana, dok se u ostalim krajevima nepogode očekuju uveče i tokom noći.

Sutra će, kako navode, u većini mesta biti pretežno sunčano, a posle podne se, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje retka pojava pljuskova sa grmljavinom uglavnom u planinskim krajevima.

Najviša dnevna temperatura koja je prognozirana za sutra je 32 stepena.

U Beogradu će takođe biti pretežno sunčani vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom do 30 stepeni.

Kada je u pitanju prognoza za narednih sedam dana, RHMZ navodi da će u petak pre podne biti uglavnom sunčano.

Sredinom dana u zapadnim, jugozapadnim i centralnim delovima zemlje, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima, očekuje se jače naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za kratkotrajne nepogode: grad, olujni vetar i obilnije padavine.

U subotu će biti svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, dok će u nedelju biti promenljivo oblačno, u većem delu zemlje suvo, samo na istoku i jugoistoku sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom.

Od ponedeljka nas očekuje uglavnom suvo i pretežno sunčano vreme uz postepeni porast temperature.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije