Zvonkova tamburica, pa Dejanovi trubači

V. I.

ponedeljak, 29. 07. 2019. u 15:33

Звонкова тамбурица, па Дејанови трубачи

Foto D. Karadarević

Do zvaničnog otvaranja 59. Dragačevskog sabora trubača u Guči ostalo još desetak dana, ali žurka počinje ranije
GUČA – SITNO se broji do zvaničnog početka Sabora trubača u Guči (od 8. do 11. avgusta), ali će trubačka fešta u dragačevskoj prestonici početi već u ponedeljak, 5. avgusta, i to ne sa trubačima, već sa – tamburicom i legendom vojvođanske romanse – Zvonkom Bogdanom u čuvenom etno restoranu “Broćića avliji”.


Poznati gučki ugostitelji Broćići otvoriće kapije “Avlije” saborašima, koji će već od prvog dana imati prilike i da uživaju u zvucima najvećih trubačkih majstora u Srbiji.


Ovaj predsaborski ponedeljak u “Avliji” ulepšaće i trube Saše Krstića i Marka Trnavca sa orkestrima.


PROČITAJTE JOŠ - Guča: Sabor trubača se vraća u crkvenu portu


Počinjemo malo ranije, jer Sabor trubača treba dočekati, ali i ispratiti – rekao nam je Miloš Broćić, jedan od vlasnika poznatog restorana. - Spremni smo za još jedno saborovanje sa našim dragim gostima, koji pristižu sa svih strana sveta, rezervacije su u toku. Nekoliko stotina naših ljudi će svakoga časa biti na usluzi saborašima. Ovde će se, po tradiciji, služiti najukusniji hajdučki ćevap, najbolja jagnjetina..., sir, proja, ali i čuvena “dragačevska zlatna” rakija.


U utorak na ovom mestu, gde svakog trena može da sedne oko 2.000 ljudi, a gde se uvek traži stolica više, koncert će održati majstor trube Dejan Petrović sa svojim Big bendom. Od srede će se na dve bine u “Avliji” smenjivati trubački virtuozi Dejan Lazarević i Saša Krstić.


PROČITAJTE JOŠ - Nedimović domaćin 59. Sabora u Guči


Već po tradiciji, ovogodišnji dobitnik priznanja “Večernjih novosti” - “Zlatne trube” zasviraće u “Broćića avliji” odmah nakon proglašenja pobednika na finalnom takmičenju trubačkih orkestara, u subotu uveče, kao i u nedelju, ali i u ponedeljak, kada će svirka “zlatnih” trubača iz Guče ispratiti i poslednjeg saboraša.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije