Valentina više ne piše domaći uz sveću

Z. Gligorijević

utorak, 23. 07. 2019. u 09:26

Валентина више не пише домаћи уз свећу
Samohrana majka Marija Slavković i njena ćerka zahvaljujući brojnim donatorima, dobile stan na godinu dana

Priča o osmogodišnjoj Valentini Milošević iz Paraćina, koja odrasta bez struje i vode, i njenoj samohranoj majci Mariji Slavković, koju su objavile "Večernje novosti", dirnula je ljude velikog srca širom sveta, pa su donatori pomogli da im se obezbedi stan, plati kirija za godinu dana unapred, kupi nov nameštaj, a stiglo je i puno poklona. Akciju, koju je pokrenulo Udruženje "Paraćin - mali grad veliko srce", podržala je Fondacija humanosti "Novosti", a pridružili su se Udruženje Srba iz Kalifornije, Američko-srpska asocijacija za prospreritet i Udruženje "Ognjište" iz Pančeva.

Kada je ušla u stan, Valentina prosto nije znala gde pre da pogleda. Pritiskala je prekidače da se uveri da konačno ima struju i da domaći neće morati da piše uz sveću, bila je sva usplahirena kada je ušla u kupatilo, a suze radosnice krenule su kada je videla novi radni sto i stolicu.

- Zbunjena sam i srećna. Još uvek ne mogu da verujem da sve to imam. Najdraži su mi radni sto i stolica. Imam i televizor, pa ću konačno moći da gledam crtani film. Imam i svoju sobu. Oduševljena sam odećom i obućom koju sam dobila. Stan se nalazi na nekoliko koraka od škole, pa više neću morati, kao do sada, do nje da pešačim tri kilometra - veli Valentina.

Pročitajte još - VALENTINA ODRASTA BEZ STRUJE I VODE: Devojčica svetlo prvi put videla u učionici

Vođa navijača Partizana za centralnu Srbiju Elvin Stanković Duca, čija je supruga Emilija Živanović zastupnik Udruženja "Paraćin - mali grad veliko srce", kaže da su Valentininoj majci Mariji obezbedili i posao u agenciji za čišćenje, gde će početi da radi čim bude rešila svoje zdravstvene probleme.

IZ ŠVEDSKE 100 EVRA MESEČNO

VALENTININ i Marijin stan je u novogradnji, čak ima i podno grejanje. Za jednogodišnju kiriju sakupljeno je hiljadu evra. Udruženje "Paraćin - mali grad veliko srce" obećalo je da će im plaćati i račune u narednih godinu dana.

- Valentina, koja je sa majkom spavala na slami, u istom krevetu, sada ima nov krevet, svoj radni sto i stolicu i svoju sobu. Kupili smo joj televizor, računar, obezbedili novac za ekskurziju, a zemljak iz Švedske obećao je da će joj svakog meseca naredne godine slati po 100 evra - kaže Duca.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Milos Boskovic

23.07.2019. 11:08

Ovakve vesti su dobre za nas napaceni narod,svaka cast svim dobrim ljudima koji su im pomogli...na zalost ovakvih slucajeva u Srbiji je puno,al u medijima malo prostora za ove teme.Sve pohvale za redakciju vecernjih novosti.