ROĐENI Dervenćanin Hadis Medenčević (51), u svom jednom od pohoda na vrhove najviših evropskih i svetskih planina, nedavno se, zajedno sa glasovitim vođom mnogih svetskih ekspedicija Zdenkom Veljačićem Vekijem i kolegama iz zavidovičkog Sportskog i naučno-istraživačkog kluba “Atom”, popeo i na krov Japana, tačnije vrh planine Fudži. Reč je o sa 3.766 metara najvišem vrhu u Japanu i jednom od najprepoznatqivijih simbola “Zemlje izlazećeg Sunca”.

Medenčević ističe da mu je “krov Japana” jedan od najblistavijih rezuzltata, ali i veliki podstrek za nove izazove, kao i da se domogne vrhova pred kojima je, iz niza okolnosti, posustao. Jedan od wih je i “kineski krov”. Reč je o planinskom vrhu Muztagh Ata visine 7.546 metara nadomrske visine, a Medinčević se sa još nekim kolegama iz ekspidicije, usled vremenskih neprilika, zaustavio na impresivnom 5.500 metru.

Ovaj rođeni Dervenćanin, inženjer telekomunikacija, više od dve decenije radi i živi u Češkoj Republici, ali posluje i u BiH, gde je 2010. izabran za menadžera godine.


Pročitajte još: Zaigrala uz trobojku na Mont Everestu


Veliki je zaljubljenik putopisne fotografije, pa su na izložbama u Pragu i drugim gradovima, uz prekrasne pejzaže Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, oduševljeni posetioci imali priliku da se dive vrhu Afrike Kilimandžaro, kao i drugim posećenim i osvojenim usponima, vrhovima i predelima iz čak dvadesetak zemalja širom sveta.