Za lečenje Nemanje nedostaje 7.000 evra

Z. G.

utorak, 16. 07. 2019. u 10:28

За лечење Немање недостаје 7.000 евра

Nemanja Milošević

Nemanji Miloševiću iz Grabovca kod Svilajnca potrebna pomoć za tretman matičnim ćelijama. Posle prošlogodišnjeg tretmana stanje se znatno poboljšalo, porodica skuplja novac za nastavak lečenja

NEMANjI Miloševiću (18) iz Grabovca kod Svilajnca, koji boluje od Fridrajhove ataksije, zbog čega je u invalidskim kolicima od šeste godine, potrebno je još oko 7.000 evra da bi otišao u Kijev na drugi tretman matičnim ćelijama. Njegov otac Nebojša kaže da je posle prvog, prošlogodišnjeg tretmana, evidentan boljitak, da je zaustavljeno napredovanje bolesti i da su mu lekari rekli da su potrebna tri tretmana matičnim ćelijama, nakon čega bi mu lekari operisali kičmu i ublažili krivinu od 140 stepeni.

- Na poslednjoj kontroli srca, rezultati su bili bolji, cirkulacija se poboljšala, Nemanja čistije govori i raspoloženiji je. To nam uliva nadu da možemo da mu poboljšamo kvalitet života, ali više ne znamo gde da nađemo novac. Tretman košta 10.000 evra, a mi smo sakupili samo 3.000 evra - kaže Nebojša.


PROČITAJTE JOŠ: VELIKO PRIZNANjE SRPKINjI IZ ARILjA: Naša Milica najbolja studentkinja u Moskvi

On dodaje da je Nemanja do četvrte godine bio zdrav dečak i da "nije stajao". Onda je počeo da hoda nestabilno i da pada. Lekari su posle 22 meseca dijagnostikovali da je oboleo od genetske bolesti Fridrajhove ataksije i da je jedan od najtežih slučajeva u Srbiji, jer je bolest izazvala veliku iskrivljenost kostiju.


POMOĆ

Ljudi dobre volje koji žele da pomognu, mogu to da učine na žiro-račun Fondacije humanosti "Novosti" 205-5621-06 s naznakom da je novac za Nemanju Miloševića.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)