FONDACIJA humanosti "Novosti" obezbedila je jedanaestočlanoj porodici Golubović iz Paraćina nameštaj za celu kuću. Ovoga puta, donator je bila Balkanska filijala međunarodnog Fonda za održivi mir i razvoj, čije je sedište u Beogradu. Filijala je ovoj porodici sa devetoro dece poklonila kuhinjski sto, dva stola za kompjuter, tastaturu i monitor za kompjuter, regal i nekoliko ormara u koje će moći da slože garderobu i obuću, koju im je Fondacija humanosti obezbedila u prethodnim akcijama.

- Kada su nam "Novosti" prošli put donele patike, dar "Tref sporta", rekla sam da nemamo na čemu da jednemo, jer nam je kuhinjski sto potpuno propao. Ne mogu da verujem da mi se obistinila želja da imamo nov sto. Srećni smo i zbog regala, jer ćemo konačno imati gde da složimo garderobu, koja nam je stajala po džakovima - kaže Vesna Golubović.

Njen suprug Goran podseća da Fondacija humanosti "Novosti" njihovu porodicu pomaže dugi niz godina i da im je pre deceniju obezbedila krevete.

Pročitajte još - Nova obuća za Goluboviće

- Najviše sam se obradovao kompjuterskom stolu, jer mi je lakše da radim na njemu, i monitoru, koji ima veću rezoluciju od mog starog. Moći će da ih koriste i moja braća Kristijan i Luka, koji, kao i ja, pohađaju Tehničku školu u Jagodini, smer mehaničar rashladne tehnike. Isti smer, i to s peticom, upravo je završio naš najstariji brat Aleksandar, koji je preko jagodinske opštine, prvi put otišao na more - kaže Nemanja (16).

On dodaje da po završetku školovanja planira da se zaposli i da zarađuje. Njihova porodica živi od materijalne pomoći od 28.000 dinara mesečno, od čega 100 evra daju za kiriju. Da bi zaradili koji dinar, Aleksandar, Kristijan, Miloš i Nikola letnji raspust provode na njivama. Sa ocem Goranom sakupljaju seno, seku drva u šumi, beru povrće...

Pročitajte još - NEOPISIVA SREĆA DVE PORODICE: Novi nameštaj za Vitoroviće i Stamenkoviće

POKLONILI SVOJ INVENTAR

PO rečima Sandre Bogunović, direktorke Balkanske filijale međunarodnog Fonda za održivi mir i razvoj, osnovanog 2009. radi bavljenja naučnoistraživačkim radom, u poslednjih nekoliko godina fond je počeo da se bavi i humanitarnom delatnošću, a prvu pomoć pružio je izbeglicama.

- Balkanska filijala, čiji su članovi intelektualci iz raznih zemalja sveta, rešila je da donira svoj inventar. Odlučili smo da to učinimo preko partnera, Fondacije humanosti "Novosti". Nekoliko porodica dobiće nameštaj, a školama ćemo pokloniti tehničke uređaje - kaže Bogunovićeva.