Nakon neuspelog lečenja u Srbiji, Olivera Lazin (54) iz Beograda, koja je obolela od karcinoma pluća, pronašla je nadu u lečenju dendričnim ćelijama. San o izlečenju je prerastao u realnu nadu kada je porodica kontaktirala pacijente koji su uspešno prošli kroz tretman. Nakon prvog poziva klinike LDG u gradu Neu Ulm, u  Nemačkoj, doktor Frank Gansauge je pristao da prihvati Oliveru za pacijenta i da započne tretman izlečenja.

Olivera ima na raspolaganju dva termina, 18. ili 25. juna. Na žalost, ono što Oliverina porodica nema, je novac neophodan za tretmane.

- Naša ionako ograničena sredstva potrošena su na neuspešne terapije, pa nam je potrebna pomoć da sakupimo potreban novac i da konačno moja supruga dočekuje jutra bez suza i patnje. Sam čin vaše dobre volje i humanosti zasigurno će uzdići moju suprugu iz očaja - kaže njen suprug Dragan. - Ako niste u mogućnosti da donirate novac, siguran sam da ćete pronaći neki drugi način da nam pomognete, a jedan od njih je da prosledite moju molbu svojim prijateljima i poznanicima - moli Oliverin suprug.

7.500 ZA TRETMANE

Cena tretmana, bez puta i boravka u Nemačkoj, nije velika, u pitanju je 7.500 evra. To je mala cena, a ulog je veliki.

Olivera je šest godina bolovala od tumora materice, a operisana je maja prošle godine i tada je ustanovljena vrsta raka mekog tkiva. Svi ženski reproduktivni organi su joj odstranjeni. Lečena je u Srbiji hemioterapijom, ali je nakon dve različite vrste tretmana, konzilijum lekara odlučio da oni više ne mogu da joj pomognu, ovde u Srbiji, da je lečenje što se toga tiče završeno. Kada joj u Srbiji više nije bilo pomoći, suprug je rešio da krene u potragu za drugim načinima lečenja.

PROČITAJTE I:  Osnovano savetovalište za pomoć obolelima od raka u Kruševcu

DRAGAN PRONAŠAO LEKARA

Do lekara u Nemačkoj, Dragan je došao guglajući po internetu i kada je našao ženu sa istom istorijom bolesti kao što je ima i njegova supruga, ponadao se.

- Već posle prvog tretmana imala je učinak od 50 posto, rak se smanjio za duplo. I za još par ljudi sam pročitao i to je meni bilo dovoljno da kontaktiram lekara u Nemačkoj, koji je prihvatio Oliveru kao pacijenta. Znam da je rok vrlo kratak... - kaže Dragan Lazin.

Sva eventualna pitanja, oni koji bi da doniraju novac, mogu da postave suprugu Draganu putem mejla lakipilot@gmail.com.

Dragan navodi da će o toku priprema za lečenje, kao i o samom lečenju sve redovno informisati na svom Fejsbuk profilu.

Dinarski tekući račun Olivere Lazin : 160-5100103514064-97
Devizni račun Olivere Lazin: RS35-160-5130202832023-97

Za uplate iz inostranstva:

Name of beneficiary OLIVERA LAZIN
Beneficiary’s adres PAUNOVA 073/1/10, BELGRADE
Beneficiary’s acc.number IBAN RS35160513020283202397
Beneficiary’s bank Banca Intesa ad Beograd
Beneficiary’s bank SWIFT address DBDBRSBG