Kur-salon kao zamajac

V. Mitrić

27. 05. 2019. u 11:41

Кур-салон као замајац

"Kur-salon" zaštitni znak turizma

U Banji Koviljači mnogi očekuju uspešnu turističku sezonu. Slavnim restoranom sada gazduje Specijalna bolnica

KOMPLETNO renovirani čuveni restoran "Kur-salon", uz podršku države, simbol kulture, umetnosti i razonode, koji je na velikom platnu ovekovečio naš slavni reditelj Emir Kusturica kroz film "Otac na službenom putu", značajan je zamajac za turističku sezonu u ovom turističkom mestu i lečilištu podno samog legendarnog Gučeva - kaže dr Aleksandar Jokić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Banja Koviljača", koja sada gazduje ovim turističkim objektom.

Slavni restoran, u sasvim novom ruhu, već je postao mesto za značajne skupove, kakav je bio Deseti turistički forum, potom je gostovala Beogradska filharmonija, a najavljene su i druge kulturne manifestacije koje će se neprestano smenjivati.

Država je predala ovoj zdravstvenoj ustanovi još neka zdanja nekadašnjeg HTP "Banja Koviljača", pa dr Jokić očekuje još jednu uspešnu turističku sezonu, 161. po redu, kao nastavak minule četiri rekordne i dobar start od same Nove godine.

Pročitajte još: "Kur salon" za provod i - kongresni turizam

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović kaže da lokalna vlast, uz pomoć države, radi da se utre put razvoju turizma kao značajne privredne grane, gajeći dobre partnerske odnose u zemlji i svetu koji doprinose dolasku gostiju sa svih strana.

Dr Aleksandar Jokić

- Uskoro će početi i izgradnja državnog puta ka Šapcu, koji će biti mnogo brža veza, ne samo sa Beogradom i Novim Sadom - kaže Petrović. - Očekujemo da počne eksploatacija jadarita, planetarno važne rude, što će, pored ostalog, da doprinese još boljim danima za turizam u čitavom našem kraju, o čijem ravnomernom razvoju dosta brinemo.

ULAŽU I KINEZI

KINESKI partner "Mint" najavio je izgradnju modernog hotela, po najvišim svetskim aršinim, sa svim atraktivnim sadržajima.

Ohrabruje i najava ministra turizma, dr Rasima Ljajića, na Desetom turističkom forumu u Banji Koviljači, da će država uložiti dva miliona evra za rekonstrukciju dodatnog velnes centra za komercijalne sadržaje, čime bi se povećali kapaciteti i bio bi model razvoja zdravstvenog, spa i velnes turizma, koji bi, kako je naglasio, mogao da se primenjuje i u drugim banjama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije