U više gradova Srbije u popodnevnim satima počela je da pada jaka kiša praćena gradom veličine lešnika.U Beogradu je nevreme počelo oko 19.40, uz jaku kišu, vetar i grad.

Nadležne službe su u pripravnosti, poručio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, ekipe vodovoda i kanalizacije će obilaziti kritična mesta.

"Očekuje se da tokom 4, 5 sati, koliko će trajati padavine, padne 25 litara po metru kvadratnom. Usled takvih padavina moguće su pojave većih bara, kao i kratkotrajni problemi sa oticanjem vode u nižim delovima grada tamo gde nema kišne kanalizacije ili gde je postojeća kanalizacija neadekvatne propusne moći", naveo je Vesić.Jaka kiša i grad su nešto posle 19 časova pogodili i Čačak. Grad veličine lešnika padao je nekoliko minuta, a dejstvovala je i protivgradna zaštita.Nevreme je stiglo i u Ljig, gde je takođe padao grad veličine lešnika.

Republički hidrometeorloški zavod Srbije upozorio je da se večeras i tokom noći očekuju nepogode sa velikom količinom padavina i gradom.Uveče i noću na području Banata, Pomoravlja i istočne Srbije najavljene su lokalne nepogode sa jakim pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina (od 20 do 40 litara po metru kvadratnom) i pojavom grada, saopštio je RHMZ.Prema prognozi, sutra će u Srbiji pre podne biti pretežno sunčano, posle podne i uveče promenljivo oblačno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.(RTS)