FONDACIJA humanosti "Novosti", u saradnji sa modnom kućom "Dilajn", i ove godine je haljinama za proslavu maturske večeri obradovala devojke bez roditeljskog staranja. Devojke koje su tragale za idealnom haljinom ujedno su i najbolje učenice "Trgovačke škole".

- Kada su mi javili da ću dobiti haljinu, mnogo sam se obradovala što su baš mene odabrali, a uz sve to dobili smo i stručnu pomoć kako da odaberemo pravu toaletu - kaže nam Teodora C.

A izbor - nimalo lak. Biralo se između šarenih, jednobojnih, satenskih, kratkih... a maturantkinje su imale samo jedan zadatak da odaberu "pravu" haljinu.

Pročitajte još - Maturske haljine za pamćenje

- Prvi put učestvujemo u ovoj akciji, izuzetno mi je drago što smo pružili mogućnost devojkama da kod nas odaberu idealnu kombinaciju. Nadam se da ćemo sarađivati ponovo sa Fondacijom humanosti "Novosti" - kaže Dijana Radonjić, vlasnica modne kuće "Dilajn".

Fondacija "Novosti" godinama održava ovu akciju, jer želi da štićenicama pruži mogućnost da dostojanstveno odu na matursko veče. Osim haljina, devojke su na poklon dobile i cipele koje će upotpuniti njihov izgled. Fakultet za kozmetiku i estetiku besplatno će srediti maturantkinjama šminku i frizuru.