VOLELA bih samo da nas predsednik poseti, da vidi kako živimo sa sedmoro dece i kako se borimo da oni imaju sve moguće uslove, da idu u školu, da budu dobri đaci, da im se obezbedi ono osnovno, iako nas je devetoro u kući.

Govori ovako, za "Novosti", Veronika Petković (38), Kikinđanka koja je prva, nedavno, napisala poruku na "Instagramu" predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kada je razgovarao s građanima preko ove društvene mreže i koji je obećao da će je prvom prilikom i posetiti.

- Ne bih tražila ništa posebno. Možda samo posao za muža. Za ostalo ćemo se nekako snaći, kao i do sada. Pozvala sam predsednika Vučića da dođe i vidi kako živimo. Kada bi me pitao kako smo, rekla bih da smo srećni - priča Veronika.

PROČITAJTE I: VUČIĆ NA INSTAGRAMU ODGOVARAO NA PITANjA GRAĐANA: Pitanja u vezi sa naknadama za porodilje biće rešena; Samohrana majka tražila radno mesto (VIDEO)


KADA smo je posetili, u prigradskom naselju Strelište, kod kuće je bila sama sa četvoro dece. Suprug Nebojša (45) bio je na putu radi posla. Najstarija ćerka Branislava (19) studira u Subotici, Jelena (14) završava osmi razred i bila je u školi, a sa kućnim ljubimcem igrali su se Marija (12), Nikolina (10), Luka (6) i Žarko od tri i po godine, dok je najmlađa Višnja, od godinu i po, spokojno spavala.

- Borimo se kao i sve prosečne porodice u Srbiji. Kuća je dobra, samo joj nedostaje izolacija na tavanici da bi se bolje grejala zimi - ističe Veronika.

Ona i suprug nikada nisu imali stalno zaposlenje. Na birou rada su već 20 godina. Nebojša se školovao za rad u trgovini, a Veronika je daktilograf.

- Radimo i sezonske poslove, kada ih ima. Ja više i ne bih mogla da radim zbog obaveza oko dece. Oni su, hvala Bogu, zdravi, dobri su đaci - napominje Veronika.

NIJE, ipak, kod Petkovića uvek sve baš sjajno. Struju ne mogu redovno da plaćaju, pa im je nekada isključena. Kad imaju novca, plate, pa dođe i struja. Voda im je isključena sa vodovoda, pa uz pomoć pumpe koriste bunarsku, koja nije za piće. Žive od socijalne pomoći, dečjeg dodatka i povremenih poslova.

- Najpre odvojimo za školovanje dece, pa onda za hranu, a za ostalo šta ostane - otkriva nam Veronika.

Otkrila nam je da je poruku predsedniku preko "Instagrama" uputila dan pre nego što je on razgovarao sa građanima, ali je njeno obraćanje bilo prvo koje je Vučić video na ovoj društvenoj mreži u terminu rezervisanom za ovakav vid komunikacije.

Veronika sa delom svoje porodice


PONOSNA NA VUČIĆA

- POŠTOVANI predsedniče, htela bih da Vam kažem da sam ponosna na Vas i sve što ste učinili za naš narod. Ja sam mama sedmoro dece, htela bih da Vas pozovem u goste kod jedne prosečne srpske porodice u kojoj se živi od dečjeg dodatka i socijalne pomoći, nažalost, jer smo suprug i ja od pre 20 godina na birou, pa nikad nismo imali konkretan posao. Bavimo se sezonskim poslovima, kada imamo posla. Inače, imamo i drugih problema, ali te ćemo već rešiti nekako, kao sve do sada. Pozdrav od mame iz Kikinde - bila je poruka koju je Veronika napisala predsedniku Vučiću na "Instagramu".