Usvojitelji čekaju Jovana

N. JANKOVIĆ

četvrtak, 07. 03. 2019. u 21:00

Усвојитељи чекају Јована

Beba ostavljena na pragu Crkve svetog arhangela Gavrila

Beba ostavljena na pragu Crkve svetog arhangela Gavrila u Čajetini dobija porodicu

BEBA koja je 9. oktobra prošle godine ostavljena na pragu Crkve svetog arhangela Gavrila u Čajetini, uskoro će započeti novi život u jednoj usvojiteljskoj porodici. Mališan je dobio ime Jovan, po Svetom Jovanu Bogoslovu na čiji je dan rođen i prezime Gavrilović po hramu ispred koga je ostavljen, a već pet meseci se nalazi na Dečjem odeljenju užičke Opšte bolnice, zbog zdravstvenih problema koji su zahtevali lekarski nadzor.

- Jovan će uskoro u usvojiteljsku porodicu - potvrdio nam je Pajo Bogdanović, direktor Centra za socijalni rad u Čajetini, naglašavajući da ostali detalji ne mogu biti obelodanjeni jer je javnost po slovu zakona isključena iz slučajeva kada je potrebno štititi najbolje interese maloletnika.

PROČITAJTE JOŠ - Novorođenče ostavljeno na pragu crkve u Čajetini (FOTO)

Dečak je pet meseci proveo na Dečjem odeljenju užičke bolnice, na zahtev medicinara. Oni su utvrdili da, kako je "Novostima" rečeno, lakši kardiološki problemi koji su kod mališana dijagnostikovani, mogu u potpunosti biti rešeni dužim boravkom dečaka u bolničkim uslovima. Ovakva procedura nije neuobičajena, jer se često događalo da napuštene bebe budu zbrinute u hraniteljskim i usvojiteljskim porodicama, uoči svog prvog rođendana.

- Iz Centra za socijalni rad nam je rečeno da se procedura usvajanja privodi kraju. Sa jedne strane nama neće biti lako da se od dečaka odvojimo, ali smo radosni jer će našu ljubav zameniti roditeljska - kažu medicinari užičke Opšte bolnice.

Potraga za biološkim roditeljima, koji su dečaka nekoliko časova posle rođenja ostavili na pragu crkve, nije dala rezultate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Perica Iz Varosi

07.03.2019. 21:24

Срећа нека прати малог Јована .Свака част за будуће усвоитеље ,а за државу срамота што није у стању да пронађе биолошку мајку и за ово злодело праведно осуди!!!!!!!!

mc

08.03.2019. 01:12

@Perica Iz Varosi - Dobili ste moj + zbog prve recenice, a zbog druge zasluzujete veliki minus. Jer, zasto odmah dizete glas na Majku, osudjujete jadnu zenu? Nije to sigurno uradila iz obijesti nego ju je teksa muka natjerala. To jedno, a drugo, sto ne dignete glas na tzv oca toga djeteta. Nije ono napravljeno sa duhom svetim, nego je i muska strana ucestvovala u tom poslu. Gdje je veseli "otac"? Majku je moguce pronaci, ali tu "muskarcinu" nije i to s...nja dobro zna, pa se usutio dok se sve stvari ne slegnu.