Mladenovčanin savladao Kilimandžaro i pobedu posvetio deci

B. CARANOVIĆ

12. 02. 2019. u 07:41

Младеновчанин савладао Килиманџаро и победу посветио деци

Ivan Stevanović Foto Fejsbuk

Sa vrha Afrike pozvao sve da pošalju donacije udruženju koje pomaže mališanima obolelim od raka

MLADENOVČANIN Ivan Stevanović (31) pokorio je u ponedeljak ujutru najvišu planinu Afrike Kilimandžaro i svoj uspeh posvetio deci oboleloj od raka! Kada je, oko pet časova ujutru, ovaj majstor za tetovaže, stigao na najviši vrh od 5.895 metara, obukao je majicu sa podacima Udruženja za pomoć mališanima koji se bore sa ovom teškom bolešću "Uvek sa decom" i pozvao sve koji to mogu, da slanjem SMS poruke na broj 7175 pomognu u njihovom lečenju, pa da i ti dečaci i devojčice dođu do svog cilja.

Iz Udruženja "Uvek sa decom" kažu da ih je Ivanov gest iznenadio i da su zahvalni na podršci.

- Ovaj neverovatan čovek uspeo je da se domogne vrha i napravi fotografiju noseći majicu našeg udruženja sa željom da pošalje snažnu poruku da samo istrajni pobeđuju u svojoj borbi - kažu u udruženju "Uvek sa decom".

PROČITAJTE I:Baranka osvaja Kilimandžaro

Po rečima Marka Nikolića, Ivanovog prijatelja, za podvig se pripremao više od godinu dana, a sam uspon je trajao sedam dana.

- Pripremao se pod specijalnim uslovima u fitnes centru, sa specijalnom maskom za ekstremne visine, izgubio oko 15 kilograma težine, a u svemu ga je vodila velika želja da uspe u svojoj nameri - kaže Marko. - Sam uspon je bio izuzetno težak, poslednji najviši vrh je krotio oko sedam sati. Više puta je ostajao bez kiseonika, imao je halucinacije, ali nije hteo da odustane, jer mu je namera bila da skrene pažlju na decu obolelu od opake bolesti.

Na Ivanovu hrabrost ponosni su i supruga i ćerkica, a njegov poduhvat ih nije iznenadio jer je, kažu, njihov Ivan čest učesnik humanitarnih akcija.

BROJKE KOJE OPOMINjU

Za četiri dana Srbija će obeležiti Svetski dan dece obolele od raka sa podacima od kojih podilazi jeza - svakog dana u Srbiji oboli jedno dete od raka, a svake nedelje jedan mališan izgubi svoju bitku. Od ove bolesti u našoj zemlji leči se oko 500 mališana, a samo na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, hospitalizovano je njih 100.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije