NOVOSTI U POSETI GERONTOLOŠKOM CENTRU: Od Deda Mraza tražimo samo dobro zdravlje

Milica Stanojković

nedelja, 30. 12. 2018. u 13:02

НОВОСТИ У ПОСЕТИ ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ: Од Деда Мраза тражимо    само добро здравље

Foto Z. Jovanović

U gerontološkom centru "Bežanijska kosa" u Beogradu uveliko vlada praznična atmosfera, okićena jelka, upakovani skromni pokloni

PRAZNIČNA atmosfera obuzela je i starije Beograđane, koji su svoj dom pronašli u Gerontološkom centru "Bežanijska kosa". Da su godine samo brojka i da se novogodišnjim čarolijama raduju svi, a ne samo deca, primer su ovi stanari doma za stare. Iako sumnjaju da će ih se Deda Mraz setiti i doneti im poklone, veruju da će njihove želje za dobro zdravlje stići do njega.

Reportere "Novosti" dočekali su u dnevnom boravku, gde su uz pesmu i igru ugostili učenike OŠ "Sonja Marinković", uz muzičku pratnju na harmonici direktora Gerontološkog centra "Beograd" Srđana Dimitrijevića. Raspevani, nasmejani, raspoloženi, uprkos svim boljkama i brigama, svako ima toplu reč za svog komšiju iz doma, a kolektivna želja im je da ih služi zdravlje.

- Novu godinu ću, kao i prethodne, provesti na našem zajedničkom druženju - otkriva poletno Milan Kovačić, koji gazi stotu. - Samo da je zdravlja i poštovanja, i to je dovoljno. Trudim se da pevam i da se družim, a svi se čude kako pevam u horu.

PROČITAJTE I:Briga o starim licima

I Branko Stevanović (94), koji je na tamburici zabavljao prisutne, želi svima mir i blagostanje:

- Samo dobro zdravlje i umereno, to je i moj recept za dug život. Novu godinu ću proslaviti sa svojim prijateljima odavde.

Poklone ne očekuju, ali ako ih se ko seti, neće da se bune.

- Nama koji smo ovde, zdravlje je najbitnije, a matori smo mi za Deda Mraza. Poželela bih možda neki izlet da se nađe s vremena na vreme - skromna je Dobrila Rinck (83).


Krstinja Bulajić (77), dok predvodi muzičku trupu i poziva prisutne da ih aplauzom podrže, kaže da joj je želja da se komšije zavole:

- Želela bih veliku ljubav komšija Srbije i cele Srbije. Da jednom za svagda gledamo svoja posla i svako u svoje dvorište, i da se volimo.


ZAJEDNIČKI DOČEK

SVI korisnici u sklopu Gerontološkog centra "Beograd", imaće organizovanu proslavu Nove godine u domu na Voždovcu. - Jedan broj korisnika će praznike provesti sa porodicama, a onima koji ostaju, potrudićemo se da im to nadomestimo - kaže Ivana Trmičić, upravnica Doma za odrasla i stara lica "Bežanijska kosa". - Biće organizovan prevoz do sale za proslavu. Svake godine bude lepa proslava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije