NAJSLAĐA dobrotvorna akcija, "Naj-torte", Fondacije humanosti Kompanije "Novosti", održana nedavno u beogradskom "Delta sitiju", i to 29. put zaredom, prepričava se kao veličanstvena, zahvaljujući čitateljkama našeg lista koje nisu žalile truda za predivne kreacije. Više od 200 najneobičnijih, slatkih remek-dela domaćica iz cele Srbije, filovano je ljubavlju prema mališanima koji rastu bez svojih najmilijih, u 14 beogradskih domova za nezbrinutu decu i decu ometenu u razvoju, kojima su slatke đakonije namenjene.

Pročitajte još: HUMANITARNA AKCIJA "NOVOSTI": Torte filovane ljubavlju

Štićenici Ustanove za decu i mlade "Sremčica", sa direktorkom Marinom Vidojević i saradnicama, došli su na praznik torti i uverili se u umešnost vrednih i humanih čitateljki "Večernjih novosti", što im je izmamilo osmeh na lica. Posebno su bili srećni kad su sa sobom poneli torte najrazličitijih oblika i ukusa, da se svi zajedno zaslade u domu u Sremčici.

Žiri je bio na "slatkim mukama" da među toliko maštovitih i predivnih torti izdvoji pobedničke. A mi smo u novinarskoj brzini - trećeplasiranu takmičarku "krstili" drugim imenom.

Dakle, trećeplasirana je Jelena Pucarević iz Progara.

Jelena Pucarević iz Progara, sa sestričinom

DONATORI

NAŠU akciju "Naj-torte", koja traje 29 godina, podržale su brojne kompanije. I ovog puta uz nas su bili "Dijamant", "Metalac" i "Dr Etker". Pridružili su im se kao donatori i Vinarija "Čoka", "Podravka", "Lora Sweet Classik" Valjevo, "Kendy LTD" i "Fondan Shop" Beograd. Neizostavna je i slikarka Stanislava Nedeljković Puzigaća, koja svoje radove poklanja pobednicima od prve godine kada je ova manifestacija organizovana.