Jesenji festival zdravlja: Misli ranije, biraj zdravije”

sreda, 03. 10. 2018. u 20:38

Јесењи фестивал здравља: Мисли раније, бирај здравије”

Foto promo

Jesenji Rosa festival zdravlja biće održan 4. i 5. oktobra u Domu Vojske Srbije i na njemu će građani moći da provere zdravlje, slušaju predavanja, vežbaju, degustriraju proizvode, učestvuju na panelima

Jesenji Rosa festival zdravlja biće održan 4. i 5. oktobra u Domu Vojske Srbije i na njemu će građani moći da provere zdravlje, slušaju predavanja, vežbaju, degustriraju proizvode, učestvuju na panelima.

Pod sloganom „Misli ranije, biraj zdravije”, 4. i 5. oktobra, od 10 do 20 sati, u Domu Vojske Srbije biće održan 18. Jesenji Rosa festival zdravlja. Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes i banjski centri, udruženja pacijenata, svi oni koji se bave zdravom ishranom i kozmetikom. Festival će biti posvećen važnosti hidracije, prevenciji, zdravoj i pravilnoj ishrani. Festival će u četvrtak, 4. oktobra, u 11 sati, otvoriti prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za deomografiju i populacionu politiku, a na otvaranju će govoriti i predstavnici sponzora i pokrovitelja.

Zainteresovani građani moći će na manifestaciji da se posavetuju sa najeminentnijim stručnjacima, da provere zdravstveni status, izmere pritisak, šećer u krvi, vid, visinu i težinu, stanje minerala i vitamina u organizmu, urade testiranja koja ukazuju na to da li imaju rizik da obole od dijabetesa, demencije, depresije i anksioznosti, da dobiju savet o ishrani od nutricionista. Farmaceutska komora Srbije u saradnji sa farmaceutima iz različitih apoteka će imati savetodavnu ulogu za ljude koji koriste hroničnu terapiju, jer će im farmaceuti biti na raspolaganju kako bi proverili da li na pravi način koriste i čuvaju svoje lekove, kao i da li se možda neki preparati koje piju ne preporučuju zajedno sa medikamentima.

Lekari, medicinske sestre, tehničari i farmaceuti moći će besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima i dobiju bodove za obnavljanje licence. Tradicionalno će biti održane i degustacije zdravih proizvoda i napitaka i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača. Planirano je održavanje nekoliko važnih tribina za školarce, radno aktivno stanovništvo i najstarije sugrađane.

- Poseban akcenat stavićemo na tribine o gojaznosti kod dece i borbi protiv droga, a i predstavnici medija će imati interesantne goste na svojim panelima koji će biti održani na teme oko prevencije malignih bolesti, važnosti pravilnog vežbanja, depresije. Na bini će se predstavljati različiti vidovi vežbanja, plesova, promocija knjiga, radionica za mlade. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući „Rosi”, „Sanofiju” i „Maksiju” – istakla je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora festivala.

Ovom prilikom biće predstavljena humanitarna akcija „Napravi razliku, pruži priliku” koja se realizuje u okviru nacionalne kampanje za borbu protiv malignih bolesti „Rak je izlečiv”, koju sprovodi RTS uz podršku Ministarstva zdravlja, a gde je cilj prikupljanje donacija za Institut za onkologiju i radiologiju Srbije.

Za mališane će biti organizovan „Dečji kutak” i „Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila”. Tu će se nalaziti i „Apoteka za medvediće”, gde će biti prisutni studenti farmacije. Glavni promoter festivala je dr Nada Macura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije