TIHO i skromno, u podstanarskoj sobici u Ulici Šabana Koče u Novom Pazaru, uz tortu i poklone najbliže rodbine i komšija, neverovatno uporna i hrabra majka Atifa Ljajić (61) proslavila je danas, sa svojim suprugom Šerifom Nokićem (69), prvi rođendan njihove ćerke Aline.

Za Atifu je u junu prošle godine čuo ceo svet. Ona je godinama pokušavala da ostane trudna, a Bog joj je uslišio želju tek u 60. godini kada je, posle četvrte vantelesne oplodnje i agonije koju je preživela, u Beogradu na svet donela zdravu devojčicu Alinu Ljajić Nokić. Nekoliko puta Atifa je bila na ivici života i smrti, nije imala nikakva primanja, a ipak nijednog trenutka, čak i kada su joj lekari rekli da joj je i život ugrožen, nije pomislila da odustane od namere da se kad-tad ostvari kao majka.

- Moj najsrećniji trenutak u životu bio je 20. jun prošle godine kada je na svet došla moja Alina. Moja lepotica, mamino zlato. Hvala bogu, zdrava je i lepo napreduje, osim za vakcinaciju, nijednom nije bila kod lekara. Moj san se ispunio. Iako živimo veoma teško, ja sam srećna žena, srećna do neba - pričala nam je juče ova Novopazarka dok je sa suprugom Šerifom pripremala tortu za Alinin prvi rođendan i doček gostiju...

Sa suprugom Šerifom, Atifa, koja još nije stekla uslov za penziju, bori se za golo preživljavanje i što lepše detinjstvo svoje ćerkice Aline. Ni sami ne znaju kako sastavljaju za kiriju, namirnice, pelene... Više puta bili su prinuđeni da pozajmljuju novac da bi kupili drva i platili struju.


PROČITAJTE I:PREOKRET U NOVOM PAZARU: Šerif se vratio i priznao ćerku!


- Nije lako u ovim godinama, bez ikakvih primanja, u trošnoj podstanarskoj sobici, sa bolesnim suprugom, gajiti tek rođeno dete. Ali, srećna sam što je imam i što mi je Svevišnji podario i majčinska ljubav prema mojoj lepotici daje mi snagu da sve izdržim bez ikakvih problema. Svim ženama koje još nisu uspele da se ostvare kao majke, a to žele, savetujem da se bore, da budu uporne i da, bez obzira na godine, nipošto ne odustaju. Uz Božiju pomoć i naše vrsne lekare, koji su i meni puno pomogli, upornost će se isplatiti - naglašava Atifa.

RADOST Atifa i Šerif sa svojom mezimicom


PROČITAJTE JOŠ: DRUGA NAJSTARIJA PORODILjA STIGLA KUĆI: Alina došla, muž otišao i nije priznao devojčicu


Njen suprug, nažalost, ne može mnogo da učini za Atifu i Alinu, jer je ozbiljno bolestan, a i godine su, kaže, pristigle.

- Ipak, uvek sam tu da pričuvam dete, da pomognem Atifi kad se Alina noću probudi i kad je kupa, da skočim do prodavnice za pelene. Nije sve to lako izdržati u ovim godinama, a posebno u našoj ekonomskoj situaciji. Volim Alinu, ona je i moja mezimica. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti i da ćemo uz nju biti sve dok ne poraste - iskren je Šerif Nokić.

NAPREDAK Devojčica ponos vremešnih roditelja

BICIKL I HIDOV APEL

ZAJEDNO sa reporterom "Novosti" maloj Alini rođendan je u sredu čestitao i poznati novopazarski humanitarac Hido Muratović koji je slavljenici doneo novi bicikl i igračke. On je jedan od malog broja Novopazaraca koji su od prvog dana uz Atifu i njenu porodicu.

- Najvažnije je da Alina lepo napreduje i da je zdravo dete. Nažalost, sobica u kojoj raste puna je vlage i prokišnjava. Nemaju nikakva primanja i jedva sastavljaju kraj sa krajem. Moramo joj pomoći. Zato apelujem na sve čitaoce "Novosti", ali i sve dobre ljude širom Srbije, da pomognemo ovoj porodici da kupi ogrev i plati kiriju, struju, vodu - poručuje Muratović.