TRADICIONALNA manifestacija humanitarnog karaktera kompanije “Novosti”, “Naj-torte” biće održana sutra u atrijumu tržnog centra “Delta siti” od 9 do 18 sati. Kao i prethodnih godina, i ove, i to 28. put zaredom, naši čitaoci će izložiti slatke kreacije, a torte će otići u 14 domova za nezbrinutu decu iz Beograda i Pančeva.

Hol “Delta sitija” će se sutra pretvoriti u carstvo torti. Više od 300 slatkih đakonija krasiće štandove tokom manifestacije. Poslastice inspirisane motivima iz “Diznijevih” crtaća, životinjskih figura i printova, dvorcima i princezama, kao i superherojima činiće deo ovog slatkog šarenila. Vredne ruke i trud humanih poslastičara ocenjivaće i stručni žiri, a iako će zvanično biti proglašena pobednička torta, u ovoj misiji svi će biti pobednici.

PROČITAJTE I: Akcija Novosti: Torte ukrašene ljubavlju

- Ove godine će biti mnogo novih učesnika, jer se dešava smena generacija - kaže Divna Čanaćević, direktorka Fonda humanosti kompanije “Novosti”. - Kao i svaki put, najviše je poslastičara iz Jagodine i Novog Sada, a najmanje iz Beograda. Ovim putem ih pozivamo da dođu i donesu tortu, jer još nije kasno da se prijave.

S obzirom na to da predstoji slava Ustanove za decu i mlade “Sremčica”, osim torti, mališani će biti počašćeni i slavskim kolačima. Ovogodišnji žiri biće u sastavu: Saša Aleksić i Radovan Aleksić, profesionalni poslastičari i Lidija Obradović, generalni sekretar kompanije “Novosti”.