Kako sam napravio pet Elvisa i tri Sadama

Marko Lopušina

20. 08. 2017. u 21:00

Plastični hirurg dr Borko Đorđević otkriva tajne profesije: Od dublera pevača moj je i zabavljač Pol Kejsi. Ni Amerikenci nisu znali ko je pravi Husein. Tim jugoslovenskih hirurga napravio Sadamove dvojnike

Како сам направио пет Елвиса и три Садама

Dr Đorđević (drugi zdesna) u jednoj od svojih ordinacija

KADA je 16. avgusta u Memfisu, na ranču Grejslend, imanju legendarnog pevača i glumca Elvisa Prislija obeležena 40. godišnjica njegove smrti, istovremeno u Rančo Miražu u Kaliforniji, doktor Borko Đorđević rekao najbližim saradnicima i prijateljima:

- Za mene je Elvis Prisli i dalje živ. Eno ga u Las Vegasu gde peva. Ja sam ga napravio!

Đorđević, naš čuveni estetski hirurg, otkriva za "Novosti" da se početkom sedamdesetih godina, dva-tri puta na raznim prijemima u Holivudu susretao sa pravim Elvisom Prislijem. Bio je, kaže, neposredan i srdačan čovek.

- U jednom trenutku mi je rekao: "Uradi mi ovu curu". Poslao mi je plesačicu Suzi Morgan da joj operišem lice, vrat i grudi. "Sve ću ja to da platim!", rekao mi je kralj roka - kaže dr Đorđević.

Operaciju Elvisove devojke, kako se seća naš sagovornik, obavio je u svojoj ordinaciji u Palm Springsu i trajala je dva i po sata. Kada je odvila svoje zavoje i videla novo lice, bila je presrećna. Odjurila je u Las Vegas kod Elvisa Prislija.

- Operacija Suzi Morgan je koštala 20.000 dolara. Te dolare Elvis Prisli mi nikada nije dao. Nije da nije imao dolare, bio je milijarder. Zaboravio valjda da mi plati operaciju, a nisam ni tražio. Bilo je to baš te 1977. godine - otkriva nam Đorđević.

Doktor Borko nikada više nije video ni sreo kralja rokenrola. Prisli je umro na klozetskoj šolji u svojoj kući u 42. godini života. Trebalo je tog dana, 16. avgusta 1977. godine da iz Memfisa poleti na još jednu koncertnu turneju. Ostao je, međutim, da živi u sećanju doktora Đorđevića kao njegov dužnik.

* Foto Privatna arhiva

- Kako su diskografske kuće nastavile da objavljuju Elvisove pesme, na čemu je i mrtav kralj rokenrola zarađivao veliki novac, nekoliko stotina ljudi je želelo da budu novi "kraljevi". Mnogi od njih su tražili da ih operišem, da što vernije liče na Elvisa Prislija, kako bi kao njegovi imitatori zarađivali za život - kazuje dr Đorđević ovu neobičnu priču iz svog života.

Petorica muškaraca iz Kalifornije i Nevade došli su u kliniku kod u Palm Springs sa jednim jedinim zahtevom "Hoću da budem Elvis".

- Nisu to bile lake operacije, jer je samo jedan pacijent, od njih petorice, zabavljač Pol Kejsi imao kosti lica i ravne obraze kao i Elvis Prisli. Ostaloj četvorici sam morao da menjam hirurškim putem lice da bih ga učinio ravnim i dugim, kakvo je bilo kod Elvisa Prislija - kaže doktor Đorđević, kome je Pol Kejsi, danas najpoznatiji imitator Elvisa Prislija, pisao pismo sa zahvalnicom što mu je "omogućeno da živi kao kralj".

* Jedan od ove dvojice je lažni Sadam Husein

Pet operacija lica Amerikanaca koji su želeli da budu imitatori Elvisa Prislija doktor Đorđević je naplatio oko 80.000 dolara. Bio je zadovoljan ovom zaradom, a još više, kako je rekao, činjenicom "da mu je kralj rokenrola vratio dug":

Ovaj lekar srpskog porekla izgradio je svetsku karijeru plastičnog hirurga lečeći i ulepšavajući žene petorice američkih predsednika, najveće svetske zvezde, glumice i zabavljačice, poput Zaze i Eve Gabor, DŽoan Kolins, Šer, žene Frenka Sinatre i DŽona Vejna, Eltona DŽona, ali među njima posebno ističe dvojnike bivšeg iračkog predsednika Sadama Huseina.

- Bio sam tokom 1996. godine u mirovnoj misiji Karterovog instituta u Iraku sa ciljem da izvučem Sadamovu porodicu iz ratne zone i prebacim je u NJujork. Tada sam se u Bagdadu sreo sa Sadamom Huseinom - otkriva nam dr Borko Đorđević.

Primljen je, kaže, u predsedničkoj palati. Predsednik Iraka je bio u "versaće" odelu sa mašnom. Izgledao je nestvarno i čudno kao civil.

- Ti si bio pionir Josipa Broza Tita. Sigurno si dobar čovek - rekao mi je Sadam Husein. - Predsednik Tito je bio veliki čovek. Pomogao je da se Irak izgradi i modernizuje. Vi živite i radite u Americi, ali za mene ste čovek iz Srbije.

Đorđević je, nastavlja nam svoju priču, skrenuo pažnju da su se njih dvojica sreli, nešto ranije, kada je dr Đorđević radio u Beogradu.

* Pol Kejsi kao Elvis Prisli

- Tada sam Huseinu, uz pomoć naših, jugoslovenskih hirurga uradio četvoricu dvojnika. Trojica su bila za njega, a četvrti za njegovog sina Udaja - poverio nam je ovu tajnu doktor Borko Đorđević. - Dvojica Sadamovih dvojnika zvali su se, koliko se sećam - Fidaj i Jahij.

Prema nekim navodima stranih obeveštajnih službi, čak ni Amerikanci nisu mogli stoprocentno da razlikuju pravog od "pravljenog" Sadama. Kada je 2006. godine Sadam Husein ubijen, nemali broj svetskih medija spekulisao je sa pitanjem "da li je uhvaćen pravi irački predsednik ili njegov dvojnik".


DOKTOR LEPOTE

* KALIFORNIJSKE dame i holivudske dive proglasile su još 1986. godine Borka Đorđevića za "doktora lepote".

* ROĐEN je u Pirotu, školovao se u Beogradu, a usavršio u SAD. Postao je najbolji plastični hirurg u Americi 1986. i 2016. godine.

* AUTOR je više knjiga, ima ordinacije u Beogradu, Igalu i Dubaiju.


PULENI FBI

DOKTORE, ja bih da ličim na predsednika Teodora Ruzvelta ili DŽona Kenedija, da budem kao Staljin ili Sinatra?

Ove čudne zahteve za promenu lica doktor Borko Đorđević dobijao je tokom svoje karijere. Među pacijentima su bili i, otkriva nam, zaštićeni svedoci, kriminalci i mafijaši, koje je dovodio Federalni istražni biro, kako bi im dao nov identitet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)