Zaprosio Jovanu u oklopu Obilića

D. ZEČEVIĆ

utorak, 16. 05. 2017. u 21:30

Запросио Јовану у оклопу Обилића

Jovana i Stefan na Gazimestanu / Foto Privatna arhiva Sa prijateljima iz Gračanice kraj Spomenika kosovskim junacima

Stefan Vasiljević iz Beograda na originalan način osvojio srce svoje dugogodišnje devojke na Gazimestanu. Mlada izgovorila sudbonosno "da" uz buket crvenih božura i "svedoke" u nošnjama kosovskih junaka

SVE je bila Stefanova ideja. Ja sam samo rekla "da", ali sam presrećna što sam tu sudbonosnu reč izgovorila na svetom srpskom mestu, kraj spomenika kosovskim junacima, a pogotovo što me je zaprosio u kostimu čuvenog srpskog junaka Miloša Obilića, pošto je Stefan moj junak i ljubav mog života.

Ovako nam, u dahu, dvadesetjednogodišnja Jovana Stanković, student medicine iz Beograda, prepričava kako je pre nekoliko dana prvi put došla na Kosmet u društvu dotadašnjeg momka, a kući se vratila sa verenikom Stefanom Vasiljevićem (25). Misleći da će samo obići prijatelje i videti južnu srpsku pokrajinu, Jovana nije ni slutila da će je momak zaprositi na krajnje neobičan način. Želeći da dočara u mitologiji Srba neuništivog junaka, Miloša Obilića, Stefan je u metalnom oklopu, klečeći na kolenima, u prisustvu nekoliko prijatelja iz Turističke organizacije Gračanice kao "svedoka", zaprosio svoju dugogodišnju devojku.

- Krenuli smo ka Gazimestanu, gde je, kako su mi rekli, trebalo da se sretnemo sa nekim prijateljima sa Kosmeta - priča nam Jovana koja je tokom prosidbe u ruci držala buket sveže nabranih božura. - Međutim, kada smo stigli do odredišta sve se odigralo prebrzo, a moje iznenađenje bilo je neizmerno.

Ne skrivajući radost što je realizovao svoj plan i što je svoju devojku zaprosio na najpoznatijem srpskom polju, Stefan kaže da su mu u organizaciji ove nesvakidašnje veridbe pomogli prijatelji iz Turističke organizacije Gračanice, koji su mu nabavili kostim i koji su se pojavili u odeždama kakve su nosili junaci iz vremena kosovskog boja.

- Dugo sam razmišljao kako da na najoriginalniji način zaprosim Jovanu, a pošto ona, za razliku od mene, ranije nije dolazila na Kosmet, dogovorio sam se sa prijateljima iz Gračanice da organizujemo obilazak znamenitosti na Kosmetu. Obradovala se putu, ali nije mogla ni da nasluti šta će se dogoditi - priča Stefan.

Vest o Stefanovoj nesvakidašnjoj veridbi prva je objavila TV Puls iz Šilova koja je u kratkom vremenskom roku na "Fejsbuku" imala više od 20.000 pregleda. Inače, osim prijateljima iz TO Gračanica, Kosovske Kamenice i drugih sredina na KiM, Stefan i Jovana zahvalnost za čitav događaj, kažu, duguju i Srećku Spasiću, gradonačelniku opštine Klokot u Kosovskom Pomoravlju, koji im je omogućio da obiđu i ostale znamenitosti na KiM, Visoke Dečane, Pećku patrijaršiju, manastir Gračanicu...

KOSOVSKA POLICIJA

OSIM Jovane, koja nije očekivala da će je Stefan zaprosti ispred Spomenika kosovskim junacima na Gazimestanu, čitav događaj iznenadio je i pripadnike kosovske policije koji dežuraju kraj ovog spomenika, udaljenog desetak kilometara od Prištine.

- Ne da nam nisu pravili problem, već su nam dozvolili da izvedemo čitavu "ceremoniju" prosidbe i da se kasnije fotografišemo, a potom su nam i najsrdačnije čestitali na veridbi i ideji koju do sada, koliko znamo, niko nije realizovao na ovom mestu - dodaje Stefan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Ivanka Kosovka

16.05.2017. 22:38

Zdravi i srecni bili i dosta dece izrodili, mladi OBILICI! Tradicija, ljubav, mladost i lepota, to je zivot...

Leonidas

17.05.2017. 04:09

Наздравље и срећни били! Дивна идеја! Будите витез и принцеза кроз живот!

Марсовац

17.05.2017. 04:25

Бог вас , децо , благословио . Жив је србин , умро није ...